'Putin'e mektup doğru değil, İsrail'le mutabakat hata'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kastamonu'da iftar programına katıldı.

  • 737
'Putin'e mektup doğru değil, İsrail'le mutabakat hata'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya’ya mektup yazılmasını doğru bulmadığını belirterek, aynı zamanda İsrail ile mutabakatın da bir hata olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Kastamonu İl Başkanlığı tarafından bir restoranda düzenlenen iftar programına katıldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, “Ülkemizde hain kalleş terör örgütü, hiçbir İslami hiçbir dini hassasiyeti olmadığı için ramazan ayıda dinlemeden askerimizi polisimizi şehit ettiler. Milletimizin arasına nifak tohumları ekmeye, milletimizi ayrıştırmaya, bölmeye parçalamaya, devletimizin varlığına kastetmeye devam ediyor. 32 sene olmuş. Maalesef 32 senedir bu ülkeyi yönetenler hain kalleş PKK ile gerektiği gibi mücadele etmediler. Değil bir kere 32 kere bu terör örgütü bitirilebilirdi” dedi.

Bölgedeki HDP’li belediyelerin PKK’ya destek verdiğini anlatan Destici, “Bu HDP’li belediyelerle ilgili ne diye işlem yapılmıyor. Sadece belediyeler değil belediye başkanları değil evet onlar yılanın başı ama bu belediyelerde çalışanların pek çoğu o bölgenin şehrinde ilçesinde devletten maaş alan memur adı altındaki hainler var, müdürler var, öğretmenler var. PKK'ya hizmet eden devlet görevlileri var. Maaşı devletten alıyor ama PKK’ya hizmet ediyor. Bunların hepsinin tespit edilip ayıklanması ve hak ettikleri cezayı hukuk önünde almaları gerekir. Buna müdahale etmezseniz PKK’yı bitiremezsiniz” diye konuştu.

Ramazan ayının zulme uğrayan Müslümanların bu durumdan kurtulmasına vesile olmasını dileyen Destici, Ramazan ayında terör örgütü PKK’nın durmadığını ve bazı güvenlik güçlerinin şehit olduğunu ifade ederek, bütün şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Destici, şehit ailelerinin büyük acılar yaşadığını dile getirerek, “Rabbim buna sebep olanları helak etsin, kahretsin. Rabbim, sizlerin acısını dindirsin. Bugün hain PKK terör örgütü, kanlı eylemlerine devam ediyor. O bölgede askerimiz ve polisimiz kahramanca terörle mücadele ediyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de birlik, beraberlik ve kardeşliğin daim olmasını dileyen Destici, şöyle konuştu: “Bu vatanın ve milletin birliğini koruyacağız. Devletin varlığını koruyacağız. Dilimize sahip çıkacağız. İnançlarımıza, örfümüze, adetimize sahip çıkacağız. Tarih şuuruna sahip olacağız”

“PUTİN’E MEKTUP DOĞRU DEĞİL, İSRAİL'LE MUTABAKAT HATA”
Türkiye’nin, Rus savaş uçağını sınır güvenliği için düşürdüğüne dikkat çeken Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup göndermesini doğru bulmadığını savundu.

Destici, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın hata olduğunu öne sürerek, “Gazze’dekilerin bu antlaşmaya ihtiyacı yok. Ben Gazze’yi görmüş birisi olarak söylüyorum. Gazze’de hiç kimse aç ve susuz değil. Gazze’de olan bir zulüm var” dedi.

Terörle mücadelede etkili sonuçların alınması için yapılması gerekenleri dile getiren Destici, “Terörle mücadele ettiğinizi samimi bir şekilde millete göstermek istiyorsanız önce Kandil”i yok edeceksiniz. Suriye'nin kuzeyinde kurulan PYD’nin ortadan kaldırılması gerekiyor. PKK'ya verilen dış desteğin kesilmesini sağlamalısınız. Ne ABD'ye ne İsrail'e ne Batı'ya ne de Rusya'ya ödeyeceğimiz bir bedel var. Devletimizin bütünlüğünü tehdit eden, milletimize gözyaşı döktüren bir örgüte hiç kimse destek veremez” diye konuştu.

Vedat İKİZOĞLU