"19 Mayıs ruhu bugün halen yolumuzu aydınlatmaktadır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 19 Mayıs Atütürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 302
&quot19 Mayıs ruhu bugün halen yolumuzu aydınlatmaktadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Milli Mücadelenin ilk kıvılcımı, milletçe bağımsızlığa yürüyüşümüzün ilk adımı olan 19 Mayıs 1919, varını yoğunu kaybetmiş yoksul ve bitap düşmüş bir halkın ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla emperyalizme, saraya ve sultana karşı yeniden ayağa kalktığı gündür.

Bir tarafta tahtını koruma derdine düşmüş olan bir padişah, anlamını yitirmiş, milletine sırt çevirmiş bir hükümet, dört bir yanı işgal edilmiş ve bir avuç kalmış olan vatan toprağı diğer tarafta ise her tür manda anlayışını elinin tersiyle itmiş, akıllarında sadece tam bağımsızlık olan yurtseverler ve esir yaşamaktansa onurluca ölmeyi göze alan bir halk vardı.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs 1919’da sadece emperyalizme karşı değil; saraya, sultana ve işbirlikçilerine karşı da kurtuluş mücadelesinin fitilini yakmıştır. 19 Mayıs 1919 Türkiye'nin başlangıç tarihi, emperyalizme bir meydan okuma; demokrasiye, özgürlüğe, bağımsızlığa ve cumhuriyete de atılan en büyük adımdır. 19 Mayıs 1919 esarete boyun eğmeyen, hürriyeti ve bağımsızlığı tek yol seçen Türk Ulusunun diriliş günü ve bir halk hareketidir. 19 Mayıs ruhu bugün halen yolumuzu aydınlatmaktadır.

Üzerinden geçen 101 yıl sonunda bir kez daha anlıyoruz ki, ülkece yaşadığımız tüm sıkıntıların temelinde; Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamamak, onun fikirlerinden uzaklaşmak yatmaktadır. Tüm dünyada gelişmek isteyen toplumlara ilham veren devrimler ile kuruluş ve kurtuluş ilkelerinin yok sayılması çabası, gerici zihniyetin ve avanelerinin cumhuriyetin kazanımlarına aç gözlülükle saldırması; büyük fedakârlıklarla kurulan ülkemizi kuruluş amacından ve çağdaş medeniyet yolundan alıkoymaktadır. Türkiye’nin reçetesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o günkü Samsun’a çıkış gerekçeleri ve sorunların çözümüne dair fikirleri; bugün de ulus olarak yaşadığımız problemlerden kurtuluş reçetemizdir. 
Büyük önder ve ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’u gençliğe atfetmiş olması, geleceğimiz ve güvencemiz olan gençlerimize duyduğu inancın en büyük göstergesidir. Ve bu sorumluluk onlara tarihi ve ağır bir görev yüklemiştir. Türk Devrimini sağlam temeller üzerinde yükseltecek ve yaşatacak olan onlardır. Bir asırdır hiçbir durumun ve şartın gölge düşüremediği bayramımızı bu sene de coşkuyla kutlayacağız. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu, 23 Nisan’da da olduğu gibi evlerimizde yaşayacak, balkonlarımızı yine Türk Bayraklarıyla süsleyeceğiz.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyorum."