"23 Nisan, ülkemizin bağımsızlığının ilanıdır"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 276
&quot23 Nisan, ülkemizin bağımsızlığının ilanıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı yazılı mesajında; “23 Nisan 1920, ülkemizin bağımsızlığının ilanıdır. Milletimizin egemenliğini ve geleceğini kendi eline almasının başlangıcı, emperyalist devletlerin tutsaklığından kurtuluşunun ve demokrasinin günüdür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Millî Mücadele kahramanlarımızın büyük mücadeleler vererek 99 yıl önce bugün açtığı Gazi Meclisimiz, bütün vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korumasının ve demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olmamızın sembolü ve teminatıdır.

Bizler, milletin egemenliğini bir kişiye devretmeye çalışan, çocuklarımızın geleceğini değil, kendi koltuğunu düşünen bir siyasi akla karşı Büyük Atatürk’ün ve şehitlerimizin bizlere bıraktığı Cumhuriyetimize ve kurucu değerlerimize, 23 Nisan ruhuyla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Milletimizin iradesini ve egemenliğini gasp etme girişimleri geçmişte olduğu gibi bugün de başarısız olacak.  Bizler, 23 Nisan’ın bize verdiği sorumlulukla Cumhuriyete, demokrasiye, adalete, insan haklarına sahip çıkacağız. Halkın egemenliğini yeniden hep birlikte inşa edeceğiz. Bütün meşru araçlarla mücadelemizi sürdürecektir. Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi Cumhuriyetimizin aydınlık geleceğini çocukların kuracağına olan inancıdır.

Biz çocuklarımızı bilime dayalı, sevgiyle dolu, yüzünü geleceği dönmüş bir eğitim sistemiyle, küreselleşen dünyayla uyumlu, haberleşme ve iletişim olanaklarını etkin bir şekilde kullanan ve yaşadıkları dünyayı sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu bizim çocuklarımıza karşı borcumuz. Biliyoruz ki bunlar ancak özgürce yetişen nesillerle mümkündür. Biz çocuklarımızın hiçbir tehlike ve tehdide maruz kalmadan, sağlıklı ve güvenli bir ortamda çocukluğunu yaşayabildiği bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”