"Adımızın FETÖ ile anılması bizleri derinden yaraladı"

Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oğuz Kaplan basın bildirisi yayınladı.

  • 2099
&quotAdımızın FETÖ ile anılması bizleri derinden yaraladı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaplan; "OHAL kapsamında 23 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle FETÖ/PDY’yla irtibatlı olduğu için kapatılan dernekler arasında sehven yer verilen Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneğimiz, ilgili resmi kurumlara yapılan başvuru neticesinde herhangi bir kapatma işlemi yapılmadan, 677  sayılı KHK  ile kapatılan dernekler kapsamından çıkartılmıştır. FETÖ/PDY Terör Örgütü ile herhangi bir bağı bulunmayan derneğimizin adı geçen Terör Örgütü ile anılması, bizleri, üyelerimizi ve gönüllülerimizi derinden yaralamıştır.

Derneğimiz genç ve çocuklarımızın; çağdaş anlamda bedensel ve zihinsel spor anlayışını ve ahlakını geliştirici çalışmalarla, sağlıklı, güzel ahlaklı ve yetenekli sporcular yetiştirmek; bilgi ve beceri yönünden çağımızın gereklerine göre donatılmış, milli, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı, çevreye duyarlı, üstün vasıflı, eğitimli, kültürlü ve görgülü bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunan çalışmalar  yapmaktadır. Bu çalışmalarda  Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün Türkiye genelinde yapmış olduğu faaliyetlerde ve ülke çapındaki yarışmalarında (Ufka Yolculuk vb.) Proje ortağıdır.

İnsanların en temel haklarından olan yaşama ve inanma haklarını özellikle zorbalıkla gasp eden her tür girişimi Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Derneği yönetimi ve üyeleri olarak nefretle kınıyor, darbe girişimini bastırırken hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizi ve sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyor, yakınlarına ve sevenlerine sabrı cemil, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ayrıca, yapılan yanlışlığın düzeltilmesi konusunda gayret gösteren Sayın Valimiz Mesut Yıldırım’a, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Sayın Tahsin Babaş’a, STK temsilcilerine, Siyasi Partilerin Yöneticilerine ve katkı sağlayan gönüldaşlarımıza teşekkür ediyor, derneğimizin faaliyetlerinin devam ettiğini komuoyuna saygıyla duyuruyoruz."