"Atatürk bizlere en büyük armağanı vermiştir"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 2299
&quotAtatürk bizlere en büyük armağanı vermiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için Baş Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Cumhuriyetin ilanın 96. yıl dönümünde; ileri görüşlülüğü, cesareti, ulusların kaderini değiştirecek kararlı adımları ve dünyaya örnek liderliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve özlemle anıyoruz.

Yoksul ve yorgun Anadolu halkına güvenerek, tüm zorluklara karşı mücadeleyi örgütleyerek Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandıran Atatürk, yoktan var edilen bir ülkenin yönetim şeklinin Cumhuriyet olmasını sağlayarak bizlere en büyük armağanı verdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk der ki; ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslariyle, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur.’

Türk milleti bağımsızlık ve demokrasi yolunda yeni hayatına 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile başlamıştır. 96 yıldır Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve Cumhuriyetin ışığında daha iyi bir gelecek için mücadelemize devam ediyoruz. Çünkü Cumhuriyet geleceğini seçmektir.

Bizler, Cumhuriyetin emanetçileriyiz. Bağımsızlık ateşinin yakıldığı, aydınlanma devriminin başladığı günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmak, yönetim şeklini değiştirmek, ülkeyi karanlığa sürüklemeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunu kurmaya çalışanlara inat emanetimize güçlü bir şekilde sahip çıkıyoruz. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden cumhuriyetimizin ilelebet bekçileriyiz.

Cumhuriyet rejiminden rahatsızlıklarını gizleyemeyenlerin halkımızın sınırlarını zorlamak, yeni bir gelecek inşa etmeye teşebbüs etmek, devlet gelenek ve işleyişini yok saymak gafletine düştüğü bugünlerde, haklı itirazımızı yüksek sesle hep birlikte haykırıyoruz.

Ülkemizi sürükledikleri uçuruma, dünya ülkeleri arasında saygınlığımızı düşürmelerine, her türlü fırsatçılıklarına karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucu kollayıcı başı dik yurttaşları olarak var olmaya ve var etmeye, Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Tarımıyla ve sanayisiyle kendi kendine yetebilen, bilim ve teknoloji üreten, günü kurtarmak için değil geleceği inşa etmek için çalışan bir ülke olma yolunda, yorulmak nedir bilmeden ilerleyeceğiz. Bu mücadelemizde en büyük kılavuzumuz, Cumhuriyetin temel ilkeleri ve Cumhuriyet Devrimleri olacaktır.

Bu inançla tüm Kastamonuluların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti var eden tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi!”