"Atatürk'ün devrimlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabının 95'inci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 474
&quotAtatürk'ün devrimlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarma hamleleri arasında önemli bir yere sahip olan Şapka ve Kıyafet İnkılabının Cumhuriyet şehri ilimiz Kastamonu’da ilan etmesinin üzerinden 95 yıl geçti.

Şapka ve Kıyafet İnkılabını 23 Ağustos ile 1 Eylül 1925 tarihleri arasında Kastamonu’ya gerçekleştirdiği ziyarette tüm dünyaya ilan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığımızın kazanılmasında büyük bir fedakârlık örneği sergileyen Kastamonu halkına verdiği değeri böylelikle ortaya koymuş, vatansever hemşehrilerimize bir anlamda teşekkür etmiştir.

Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini çağdaşlaşması ve bir dünya devleti olabilmesi için gerçekleştiği her devrim gibi Şapka ve Kıyafet İnkılabı devrimi de karanlık AKP zihniyetinden beslenen meczup, cahil ve küstahların saldırısıyla karşılaşmaktadır.

Çok iyi bilinmelidir ki bizler büyük önder Atatürk’ün devrimlerine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacak, bu devrimlere sımsıkı sarılacak, yaşatmak ve geliştirmek için mücadeleden hiç vazgeçmeyeceğiz.

Bu duygularla Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi Şapka ve Kıyafet İnkılabının 95’inci Yıldönümünü kutluyor, bu onur ve gururun sahibi Kastamonulu hemşehrilerime gönülden şükranlarımı sunuyorum."