"Avukatlık Kanunu düzenlemesi acele işlerden değildir"

Kastamonu Barosu Başkanlığı "Avukatlık Kanunu, hiçbir çalışma yapılmadan ya da çalışma varsa bile acele değiştirilebilecek bir kanun değildir."

  • 615
&quotAvukatlık Kanunu düzenlemesi acele işlerden değildir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Barosu Başkanlığı  tarafından yapılan açıklamada; "Avukatlık Kanunu, hiçbir çalışma yapılmadan ya da çalışma var ise dahi Barolar ve avukatlar ile ortak bir taslak hazırlanmadan değiştirilebilecek bir kanun değildir.

Avukatlık mesleği, ülkemizdeki yargı gücünü temsil eden mesleklerden biridir. Gelişmiş ülkelerin tamamında avukat denince akla; hukuka erişimin en temel aracı olduğu hususu gelir. Bu bağlamda ulusumuzun yargı bağımsızlığı sorununu çözmüş milletler arasında yerini alabilmesi ve yargıya güvenin ortadan kalkmaması için Avukatlık Kanunu’nda yapılacak her türlü değişikliğin tüm yönleri ile ele alınması zorunludur. Aksi uygulamanın avukatlık mesleğinden fazla yargı bağımsızlığına gölge düşüreceği, avukatlarla ve barolarla birlikte girişilmeyen hazırlıkların son derece olumsuz sonuçlara yol açacağı açıktır.

Gelinen aşamada; ülkemizdeki 80 Baro ve Türkiye Barolar Birliği ile müzakere edilmeden girişilen düzenleme çalışmalarında yer almadığımızı ve herhangi bir çalışmaya dahil edilmediğimizi kamuoyuna duyururuz. Avukatların ve baroların yer almadığı uzaktan bir çalışmanın yargıya ağır darbe vuracağı ve yargıda güç savaşlarına neden olacağı endişesini taşımaktayız.

Bir ilde birden fazla Baro kurulabilmesinden nispi temsille barolarda yönetim zafiyeti doğurulmasına kadar birçok konunun ileride -son derece acil sorunları çözüm bekleyen- avukatları uçurumun eşiğine getireceğini görmek zor değildir.

Avukatlık Kanunu düzenlenme girişimlerinin 19 Mayıs ve 1 Haziran’da tüm barolar ve Türkiye Barolar Birliği’nce imzalanan bildiriler çerçevesinde geri çekilmesi ve ivedilikle avukatlar ve Barolarla ortak bir çalışmaya girişilmesi talebimizi bir kez daha tekrarlıyor, uzaktan, avukatsız ve barosuz çalışmaların sürdürülmesi durumunda Türkiye Barolar Birliği ve tüm barolarla ortak eylem çalışmalarında yer alacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" denildi.