"Bu bayramda fiziksel yakınlaşmayı sağlayamayacağız"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 375
&quotBu bayramda fiziksel yakınlaşmayı sağlayamayacağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü; "Tüm İslam âleminde olduğu gibi güzel şehrimiz Kastamonu’da da birlik ve beraberlik içerisinde bir Kurban Bayramı'na daha ulaşmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizin mayası olan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel örneklerinin yaşandığı bayramlar yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği ve dini vecibelerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığımız istisnai günlerdir.

Kurban, Allah'a, kardeşlerimize, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır. Fakat bu bayram, büyüklerimizle, akrabalarımızla, komşularımızla, dostlarımızla her bayramda yaşadığımız fiziksel yakınlaşmayı sağlayamayacağız. Ülkemizin ve dünyanın içinden geçtiği salgın hastalık dönemi, ne yazık ki bu önemli günlerimizdeki bazı örf ve adetlerimizin önüne set çekiyor.  Bu anlamda bizleri büyük bir heyecanla bekleyen büyüklerimize gönül selamı verelim, büyüklerimizi koruyalım, sevgi ve saygımızı gösterelim. Büyüklerimiz bizim birlik ve beraberliğimizin nişanesidir, onları asla ihmal etmeyelim. Bu bayram her zaman olduğu gibi yetimlerimizin, öksüzlerimizin ve hastalarımızın yanında olalım, onları sevindirelim.

Mübarek Kurban Bayramının, bu anlayışın pekişmesine, güçlenmesine, gönüllerin bütünleşmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum.

Tüm hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum."