"CHP olarak emekli maaşlarının kademeli olarak artırılmasını teklif ettik"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti.

  • 472
&quotCHP olarak emekli maaşlarının kademeli olarak artırılmasını teklif ettik"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, yeni kurulan Tüm İşçi Emeklileri, Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Hamdi Kaya ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşüp dernek çalışmaları hakkında bilgi alan Milletvekili Hasan Baltacı, çok sayıda emeklinin geçim sıkıntısıyla boğuştuğuna dikkat çekti.

Bin TL’nin altında emekli maaşı alanların bulunduğunu söyleyen Hasan Baltacı, CHP olarak bu mağduriyetin giderilmesi için Meclis’e bir kanun teklifi sunduklarının bilinmesini istedi.

Bu teklifin emekli maaşlarının kademeli olarak artırılmasını öngördüğünü vurgulayan Milletvekili Hasan Baltacı, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi, asgari emekli aylığının 2019 yılında 1200 TL, 2020 yılında 1400 TL, 2021 yılında 1600 TL olması, 2022 yılında ise asgari ücretle eşitlenmesini içeriyor. Hatırlanacağı gibi Cumhuriyet Halk Partisi olarak 24 Haziran seçimleri öncesinde iktidara gelmemiz halinde en düşük emekli aylığının 2019 yılı ocak ayında bin 500 TL’ye çıkarılmasına ilişkin vaadimiz ile emeklilerin yaşam standartlarını arttırmayı hedeflemiştik. Emeklilerimizin bu sorununa yönelik bugüne kadar herhangi bir adım atılmaması nedeniyle krizden en çok etkilenecek olan düşük maaşlı emeklilerimizi bir nebze de olsa rahatlatacak bir düzenlemenin kaçınılmaz bir zorunluluk olduğu görülmektedir” diye konuştu.