"Cumhuriyet değerleri yok edilmeye çalışılmaktadır"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 477
&quotCumhuriyet değerleri yok edilmeye çalışılmaktadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı mesajında; "Milletimizin ve ordumuzun bağımsızlık uğruna verdiği büyük mücadelenin ve tüm dünyaya ilan ettiği kahramanlık destanının 97. yıl dönümünü kutluyor olmanın kıvanç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de vatan topraklarımızdan düşmanın mevcudiyetinin silindiği bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin bağımsız yaşama onurunu elde etmesi açısından hayati önemdedir.

Bu Savaşın temel sloganı, 'Hattı Müdafaa yok, Sathı Müdafaa vardır. Bu Satıh, Tüm Vatandır' anlayışı üzerine oturmuştur.

30 Ağustos, emperyalist işgalden kurtuluşunu ilan eden Türkiye Cumhuriyeti`nin doğuş tarihidir. 17 yıllık AKP iktidarı döneminde bir yandan laik Cumhuriyetin değerleri, kurum ve kuruluşları, kadroları değiştirilip dönüştürülmeye çalışılırken, diğer yandan da egemen güçlerin, emperyalizmin projelerinin yaşama geçirilmesine fırsat verilmiştir. Meclisin üstünlüğüne dayanan Parlamenter sistem yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi getirilerek Cumhuriyet değerleri yok edilmeye çalışılmaktadır. Yaşanan hukuksuzluk, kanunsuzluk, adaletsizlik ve yolsuzluklar toplum ve devlet düzenini sarsmıştır. Yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen umutsuzluğa kapılmadan, yılmadan, usanmadan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini geliştirip yaşatma mücadelemizden asla geri durmayacağız. Bağımsız, özgür ve refah içinde topraklarında yaşamaktan gurur duyan bir millet olma inancımızı asla kaybetmeyeceğiz. İnancımız ve mücadelemiz; adaletli, barışçı, özgürlükçü ve kalkınmış bir Türkiye’de yaşamaktır.

Bu duygularla; Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin yolunu açan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyorum."