"Dolu afetinden zarar gören çiftçilerimize maddi katkı sağlanmalıdır"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 11 Haziran'da Devrekani bölgesinde meydana gelen dolu afetini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.

  • 479
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
&quotDolu afetinden zarar gören çiftçilerimize maddi katkı sağlanmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Afetin hemen ardından Devrekani’ye gidip köylerde incelemelerde bulunan ve ürünleri zarar gören çiftçilerle görüşen Hasan Baltacı, Meclis oturumunda konuyu gündeme getirdi.

Meclis’te yaptığı konuşmada 20’in üzerinde köyde ve 50 bin dönüme yakın tarım alanında dolu nedeniyle zarar meydana geldiğini söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı; “Kastamonu çiftçimiz son yıllarda sayısı ve şiddeti artan doğal afetlerle boğuşuyor. 11 Haziran Perşembe günü Kastamonu Devrekani bölgesinde etkili olan şiddetli dolu yağışı nedeniyle 20’nin üzerinde köyümüzde ve 50 bin dönüme yakın tarım arazimizde zarar meydana geldi. Mazota, gübreye, ilaca para yetiştirmek için çabalarken şeker pancarı, patates ve silajlık mısır da yüzde 100’e yakın kaybı olan çiftçimizin zararlarını karşılayacak ve gelecek yıla hazırlık yapmasını sağlayacak maddi katkı mutlaka sunulmalıdır. Küresel iklim değişiklikleri nedeniyle bu ve benzeri doğa olayları daha sonra da yaşanacak. İşte bu nedenle; Üreticileri korumaktan çok uzak olan 2090 sayılı “Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun” da düzenlemeye gidilmeli bütün ürünleri kapsayan geniş tabanlı ve maliyeti düşük sigorta güvencesi acil olarak uygulamaya geçirilmelidir.” ifadelerini kullandı.