"Dünyada eşi ve benzeri olmayan destan yazılmıştır"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Şehitler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 1764
&quotDünyada eşi ve benzeri olmayan destan yazılmıştır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; “Tarih boyunca Aziz milletimiz, şehadet şerbeti içerek sayısız kahramanlık destanına imza atmış, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tarih boyunca en zor şartlarda dahi sergilemiş, vatanseverliğiyle gurur duyduğumuz zaferlere imza atmıştır.

Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir milletin kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz inançları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz Aziz Şehitlerimiz, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir destan yazmışlardır.

Şehitler Diyarı Kastamonumuz, İstiklal Mücadelemize hem askeri açıdan hem de coğrafi konumu sebebiyle yüklendiği teçhizat nakliye görevlerini başarıyla yerine getirmiş, Kurtuluş Savaşı’mızda önemli bir rol oynamıştır. Yıllarca mezun vermeyen Abdurrahmanpaşa Lisesi’nin kahraman öğrencilerini, Çanakkale’de bütün erkekleri şehit düştüğü için adı Ersizlerdere Köyü olarak değişen köyümüzün erkeklerini, Şerife Bacıları, Halime Çavuşları unutmadık, unutmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 14-20 Nisan Şehitler Haftasında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; milli ve manevi değerleri uğruna toprağın bağrına düşen bütün Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle yâd ediyorum."