"Eğitim, ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, İlköğretim Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 419
&quotEğitim, ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; "Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını, başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızın vatanına, milletine ve bayrağına bağlı olarak yetiştirilmesinde kıymetli ailelerimiz kadar eğitim sistemimizin ve öğretmenlerimizin de rolü büyüktür. Eğitim, ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır. Aileden başlayan öğrenme sürecinin ardından ilköğretim döneminde, öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktardıkları bilgi ve birikim neticesinde önemli kazanımlar edinen çocuklarımızın, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine getireceklerine inanıyoruz.

Ülkemizin ve Kastamonu’muzun aydınlık yarınları için eğitim ve öğretime verilmesi gereken önemin farkındayız. Eğitim ve öğretim her zaman önceliğimiz olacaktır. Gelişmiş ve çağdaş toplumların temelinde eğitime verilen öncelik ve önem yatmaktadır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır' sözü, eğitime ve eğitimciye verilen önemi göstermektedir. Çağdaş eğitim sistemi ile birlikte çağın gerektirdiği donanımlara sahip, okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlere bağlı bireylerin yetişmesi çok önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit olan ve ebediyete irtihal eden öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ailelerine ve tüm eğitim camiamıza en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyorum. İlköğretim Haftası ve yeni eğitim öğretim yılının vatanımıza, milletimize ve kentimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."