"Emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücü kutlanıyor"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 314
&quotEmeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücü kutlanıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; “1856 yılından beri dünyanın birçok ülkesinde 1 Mayıs Emeğin Bayramı, İşçi Bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın bir simgesidir.

Emeğiyle hayatını kazanan ve alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle ülkemizin iktisadi kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik hayatımıza kattığı değerin bilincindeyiz. Emeğiyle, alın teriyle geçimini temin eden milli gelirimize büyük katkılar sağlayan milyonlarca çalışanımızın gururla idrak ettikleri anlamlı bir günün içindeyiz.

Ülkemizin ve çalışma hayatımızın vazgeçilmez unsurları; vatanımızın her köşesinde ve belediyemizde sahip oldukları en önemli değer olan emekleriyle, milletimizin ihtiyaçlarını karşılayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin bayramı olan 1 Mayıs’ın barış, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın simgesi olarak kutlanmasını diliyorum. Helal kazancını elde etmenin arayışında olan ve emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır.

En yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde Kastamonumuz’da ve ülkemizde alın teriyle ekmeğini kazanan bütün vatandaşlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutluyorum. Çalışma hayatlarının ömür boyu mutlu, huzurlu geçmesi dileğiyle onlara selam ve sevgilerimi iletiyorum.”