"Eskitilmiş Kılıç" Oyunu Sahnelendi

Osmanlı İmparatorluğu'nun 34'üncü padişahı ve 113'üncü İslam Halifesi olan Sultan Abdulhamit Han'ın hayatını konu alan tiyatro oyunu 'Eskitilmiş Kılıç' Kastamonular tarafından büyük beğeni topladı.

  • 348
&quotEskitilmiş Kılıç" Oyunu Sahnelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 ‘Hemşerilerimizin oyuna ilgisi beni mutlu etti’

Geçtiğimiz günlerde gösterimi yapılan ‘Eskitilmiş Kılıç’ isimli tiyatro oyununun Kastamonulular tarafından büyük ilgi görmesi üzerine Belediye Başkanı Tahsin Babaş bir teşekkür mesajı yayınladı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun 34’üncü padişahı ve 113’üncü İslam Halifesi olan Sultan Abdulhamit Han’ın hayatını konu alan tiyatro oyunu ‘Eskitilmiş Kılıç’ Kastamonular tarafından büyük beğeni topladı. Osmanlı Devleti’nin bunalımlı günlerinde tahta çıkan Abdulhamit Han’ın hayatını farklı bir bakış açısı ile irdeleyen oyun, Kuzeykent Belediye Nikah ve Konferans Salonunda Kastamonulu tiyatro severlerin beğenisine sunuldu. AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Osmanlı torunu Şehzade Abdulhamit Kayıhan Osmanoğlu’nun da katılımıyla sergilenen oyunun sonunda izleyiciler, tiyatro oyuncularını dakikalarca ayakta alkışladılar. Kastamonulular tarafından gösterilen bu yoğun ilgi ve oyun hakkındaki olumlu düşünceler Başkan Babaş’ı son derece memnun etti. Babaş; “Bu tür kültürel etkinlikler geçmiş ile aramızdaki bağları daha da kuvvetlendiriyor. Hemşerilerimizin ilgisi ve beğenisine teşekkür ediyorum. Bu ilgi ve alaka beni çok mutlu etti” dedi.

‘TİYATRO KÜLTÜRÜNÜ KASTAMONU’DA YAŞATMAK İSTİYORUZ’

Oyun sonunda protokol davetlileri ve tiyatro oyuncuları ile birlikte yemekte buluşan Başkan Babaş, kültürel faaliyetlere her zaman büyük önem verdiklerini dile getirdi. Oyuncuları gösterdikleri performans sebebi ile tek tek tebrik eden Başkan Babaş; “Oyuna gelerek salonu dolduran hemşerilerimize ve öğrenci kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Biz bu tür kültürel faaliyetlere önemini biliyoruz. Özellikle de günümüzün teknolojik gelişmeleri arasında neredeyse unutulmaya yüz tutan tiyatro sanatının Kastamonu’muzda böyle büyük bir ilgi görmesi bizim için gurur kaynağıdır. Tiyatro bir kültürdür. Biz de bu kültürü Kastamonu’da yapacağımız faaliyetler ile yaşatmak istiyoruz. İnşallah ilerleyen dönemlerde de bu tarz kültür faaliyetlerimiz olacak” diye konuştu. Oyun hakkında da açıklamalarda bulunan Babaş, gösterimi yapılan oyunun milli bilinci canlı tutmak ve tarihi gerçekleri gözler önüne sermesi bakımından değerli bir eser olduğunu belirtti.