"Futbol masa başında kazanılar bir oyun değildir"

Başkan Vidinlioğlu, düzenlediği basın toplantısında TFF'ye seslenerek KSK'ya zarar verecek bir kararı onaylamayacaklarını vurguladı ve uyarıda bulundu.

  • 459
&quotFutbol masa başında kazanılar bir oyun değildir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonuspor’un şehrimizin bir markası olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, TFF’nin 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’in oynatmama kararının ardından açıklanmayan TFF lig tesciliyle ilgili oluşan söylentilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek ‘Adalet’ vurgusu yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz gün 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig’lerinin oynanmaması kararını kamuoyuyla paylaşmış ve ‘Liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.’ paylaşımında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından özellikle sosyal medyadan liglerin olduğu gibi tescil edileceği yönünde sıkça paylaşımlar yapıldı. Çıkan bu paylaşımlar GMG Kastamonuspor yönetim kurulu başta olmak üzere birçok kulübün ve taraftarın tepkisini topladı.

Koyu bir Kastamonuspor taraftarı olan Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu da düzenlediği basın toplantısında özellikle sosyal medya üzerinde liglerin aynen tescil edileceğine dair söylentilerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek Türkiye Futbol Federasyonu’na ‘Adalet’ çağrısında bulundu.

Kastamonuspor’un play off maçlarının oynanması yönünde bir talebinin olduğunu hatırlatan Başkan Galip Vidinlioğlu, basın toplantısında şunları söyledi:

"LİGLERİN OLDUĞU GİBİ TESCİL EDİLMESİNE BİZİM RIZAMIZ YOKTUR"

"Pandemiden dolayı ligler bu şekilde tescil edilip, play off maçları dahi oynanmayacaksa Süper Lig ve 1.Lig’de maçlar neden oynanıyor. Hakkaniyet açısından 2.Lig ve 3.Lig’de de maçların oynanması gerekiyordu. Bu şekliyle liglerin tescil edilmesine bizim rızamız yoktur. Kastamonuspor şehrimizin takımıdır, bizim gözbebeğimizdir. Ne gerekiyorsa yaparız. Kastamonuspor’un her daim yanındayız. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarız. Doğru olan şey mücadelenin yapılıp kim hak ediyorsa onun bir üst lige çıkmasıdır."

"ŞEHRİMİZİN HAYALLERİ VAR"
"Sonuçta verilen bir emek var. Yıllarca kıyısından köşesinden dönen bir 1.Lig hedefimiz var. Şehrin hayalleri var. Biz hayallere kavuşmak istiyoruz. Emeklerimizle oynamaya kimsenin hakkı yok. Kastamonu bütün değerleriyle, siyasileriyle, belediyesiyle, STK’larıyla, gurbetteki hemşehrileriyle bir bütündür, vücuttur. Kimse yanlış hesabın içerisinde olmasın. Bu yanlıştan doğru çıkmaz. Hakkaniyetli karar alınsın."

"EMEKLERİN ZAYİ OLMASINI ASLA KABUL ETMEYİZ"
"Sıralamadaki ilk sırada olanları birinci kabul edelim, en iyi ikinciyi de üçüncü çıkacak olan takım olarak belirleyelim düşüncesi doğru bir karar değil. En iyi ikinciden kastınız nedir? Bir mücadelenin yapılması lazım. Futbol masa başında kazanılan bir oyun değildir. Emeklerin zayi olmasına asla kabul etmeyiz.”