"Gazeteciler, adliyelere haber yapmaktan çok ifade için gidiyorlar"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 461
&quotGazeteciler, adliyelere haber yapmaktan çok ifade için gidiyorlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Düşünce emekçileri olan gazeteciler topluma gerçekleri gösteren bir aynadır.

Özgür basın demokrasinin temel taşı, basının hür sesi ise ülkenin demokrasi karnesidir. Basının özgürlüğünün yok edildiği, gazeteciliğin cezaevi ve ekmek arasına sıkıştırıldığı toplumlarda sağlıklı bir demokrasiden bahsedilemez.

Bugün Türkiye’de gazetecilerin adliyelere haber yapmaktan çok ifade vermek için gittiği günleri yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz ortamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, kutlanacak bir bayram olmanın ötesinde, anlama, anlatma, farkındalık yaratma günü haline gelmiştir.

Gazetecilerin işsiz kalma, cezaevine girme ve öldürülme korkusuna kapılmadan, kendisine sansür uygulamadan, sadece haberi düşünerek özgürce yazıp, ekranlarda özgürce konuşabilecekleri günleri yaratmak bizlerin boynumuzun borcudur. Gece-gündüz demeden sorumlu gazeteci anlayışıyla hareket eden basın mensuplarını her geçen gün zorlayan çalışma koşullarının biran önce iyileştirilmesi gerekmektedir.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, tüm anti-demokratik saldırılara karşı bir arada durduğumuz, zorluklara göğüs gerdiğimiz mücadelenin sembolüdür.

Bu anlamlı günde büyük bir onur ve gayretle mücadele eden değerli gazetecilerimizin ve fikir emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum."