"Gazilerimiz arasında ayrımcılık yapılması utanç vericidir"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 596
&quotGazilerimiz arasında ayrımcılık yapılması utanç vericidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı yazılı mesajında; "19 Eylül, bizlere ulusal kahramanlarımıza karşı vefa borcu ve şükranlarımızı sunma olanağı veren çok özel ve önemli bir gündür. Vatanın her karışında eşsiz bir mücadele örneği gösterip canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz; milletimizin haklı ve en anlamlı gurur kaynağıdır.

Bu sebeptendir ki; Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı’ verilmesine atfen her yıl 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Milletimiz, üstün fedakârlık nişanesi olan vatan evlatları gazilerimizi asla unutmayacaktır.

Devletin asli görevi; Vatan sevgisiyle, kahramanlığın ve fedakârlığın sembolleri olan, kendileriyle gurur ve onur duyduğumuz gazilerimize sahip çıkmak, hak ettikleri şekilde yaşam haklarına sahip olmalarını sağlamak, sosyal ve ekonomik haklarını korumaktır.

Günümüze baktığımızda ise, kanını vatan toprağına akıtmaktan onur duyan gazilerimiz arasında ayrımcılık yapılması utanç vericidir. Kore ve Kıbrıs gazilerimizin Şeref aylıklarında sosyal adaleti ortadan kaldıran ayrımı yapan ve 15 Temmuz Gazisi ile terör gazisini ayıran aynı zihniyettir. Yıllardan beri toplumu ikiye bölmeyi kendine kar edinenler, her ne şartta olduğunu gözetmeden vatanı savunan kahramanlarımızı bile ikiye ayırmıştır. Halen daha bizim yüreğimizde gazi saydığımız ancak hükümet nezdinde gazi sayılmayan ve Şeref aylıklarında ayrım yapılan pek çok vatan evladı bulunmaktadır.

Onların gösterdiği fedakârlık ve kahramanlıklar, 17 yıldır iktidar olanlar tarafından görülmese bile bizlerin hafızasından asla silinmeyecektir. Mücadelemiz, Gazilerimizin arasında yapılan ayrım son bulana kadar da yorulmadan devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin 97. yıl dönümünü ve Gaziler Gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan sevgisinin sembolleri olan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum."