"Gün Atatürk'ü anlama günüdür"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 10 Kasım nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 306
&quotGün Atatürk'ü anlama günüdür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Atatürk, bütün imkansızlıklara, zor şartlara rağmen Türk halkının kaderini değiştiren bir mücadeleyi başlatmış ve ulusal bağımsızlığımızın kazanılmasına önderlik etmiştir. Büyük bir komutan ve kahraman olarak tarihe geçmiştir.

'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyerek emperyalizme karşı başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı ulusal kurtuluş mücadelesi tüm mazlum uluslara da örnek olmuş, tarihin akışına yön vermiştir. Büyük bir asker ve devlet adamı olan Atatürk, devrimci kişiliği ile kazanılan zaferin üzerine Türkiye Cumhuriyetini kurarak egemenliği kaynağına, yani halka teslim etmiştir.

Vatanseverliği, örnek devlet adamlığı ve devrimci kişiliği ile bütün dünyanın saygısını kazanmıştır. Kurduğu yeni Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş dünyadaki yerini alması yolunda yılmadan mücadelesini sürdürmüştür. Türkiye Cumhuriyetinin evrensel değerler ve çağdaş yaşam ile buluşması yolunda çok önemli devrimleri hayata geçirmiştir. Yaptıklarıyla tarihimizdeki unutulmaz yerini almıştır. Atatürk, ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın simgesi ve toplum olarak ortak değerimizdir.

Büyük Önderimiz Atatürk, 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözüyle Cumhuriyetimize sahip çıkmamızı bize öğütlemiştir. Gün yas tutma günü değil, birlik olma günüdür, Atatürk’ü anlama günüdür, fikirlerini yaşatma günüdür. Cumhuriyet’e sahip çıkma günüdür. O’nun ilkelerinin ve devrimlerinin ışığında ülkemizde ve bölgemizde demokrasiyi, adaleti, barışı ve huzuru hâkim kılana dek aydınlanma mücadelesini büyütme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."