"Her Milli Eğitim Bakanına göre müfredat ve sistem değiştiriliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 448
&quotHer Milli Eğitim Bakanına göre müfredat ve sistem değiştiriliyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı; "Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetimizin geleceği olan yeni nesiller öğretmenlerimize emanet edilmiş, Ulu Önderimiz cumhuriyeti korumak ve güçlendirmek için, en çok eğitim ordusuna önem vermiştir.

Hiç şüphe yok ki, bir ülkenin iktisadi ve ahlaki kalkınması ancak bilimi esas alan ayrıca öğretmenine hak ettiği değeri veren bir eğitim politikası ile bu eğitime inanmış, kendisini adamış öğretmenler ordusu ile mümkündür.

Maalesef, bugün ülkemizde böyle bir eğitim sisteminden söz etmek mümkün değildir. Her yeni Milli Eğitim Bakanına göre değiştirilen müfredat ve sistem, en çok öğretmenlerimizi yormakta ve onları asıl işleri olan eğitim vermekten uzaklaştırmaktadır. Milli Eğitimde öğretmen odaklı bir sistemden uzaklaşılarak, öğretmenlerimizin fikri alınmadan, onlar yok sayılarak oluşturulan müfredat ve kitap içerikleri maalesef ki çocuklarımızı çağdaş, anlamaya ve öğrenmeye, yetenek ve ilgi alanlarına dayalı değil, robotlaştırılmış ve ezbere dayalı bir eğitim sisteminin parçası olmaya zorlamaktadır.

Tüm bu sorunların yanı sıra ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte, zaten emeklerinin karşılığını yeterince alamayan öğretmenlerimiz daha büyük bir ekonomik baskı altına girmiştir. Üstelik mevcut iktidarın, ülkenin geleceğini ve çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin bu sorunlarına duyarsız kalması, sıkıntıları daha da vahim bir boyuta taşımaktadır.

Maalesef günümüzde öğretmen ataması yapılmadığı için intihar edendir. Geliri yoksulluk sınırının altında olduğu için ek işler yapandır. Diğer ülkelerdeki meslektaşlarından daha fazla çalışıp daha az kazanandır. Eşi ve çocuğu ile farklı illerde ikamet etmek zorunda bırakılandır. Bazen sözleşmeli, bazen kısmı zamanlı usta öğretici, bazen ücretli çalışandır. Sadece 24 Kasımlarda hamaset nutuklarıyla hatırlanandır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bilime, modern eğitime dolayısıyla öğretmenlerimize yapılacak yatırımların, en değerli ve en gerekli yatırımlar olduğuna inanıyoruz.

Ücretli ve sözleşmeli gibi farklı öğretmen kadrolarının kaldırılması, başarının ödüllendirilmesi, müfredatın çağa uygun, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini dikkate alacak şekilde düzenlenmesinin aciliyetini biliyoruz.

Ülkemizde bu kadar öğretmen açığı varken, mevcuttaki öğretmenlerimizin iş yükü her geçen gün artarken, öğrencilerimiz bilgiye, öğrenmeye bu kadar açken, "Atanamayan Öğretmenler" ayıbına derhal son verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Seçimler öncesinde meydanlarda verilen sözlerin tutulması, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması gerektiğine bir kez daha dikkat çekiyoruz.

Bizler bu politikaların hayata geçirilmesi için her platformda çalışmalarımızı yürütüyor, kurulacak bir CHP iktidarının da tam anlamıyla bir eğitim iktidarı olacağını, bir kez daha ilan ediyoruz.

Bunca sorun, bunca sıkıntı içinde dahi, kendilerine emanet edilen cumhuriyetin yeni nesillerini yetiştirme görevini fedakarca yürüten, her çocuğumuzun üstüne kendi evlatları gibi titreyen, cumhuriyetin ışığından ve Ata’mızın yolundan ayrılmayan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum."