"İktidar tarafından yaşamak herkes için zor hale getirildi"

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 730
"İktidar tarafından yaşamak herkes için zor hale getirildi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Bugün; Türkiye’nin en sessiz çoğunluğunu oluşturan engelli yurttaşlarımızın günü.

Hayata tutunmanın ve yaşam mücadelesinde ayakta kalmanın en güzel ve ibret almamız gereken hikâyelerini bizlere engelli vatandaşlarımız göstermektedir.

Yılmadan, vazgeçmeden, başa gelen hiçbir olaya sığınmadan yaşam sevincini kaybetmemek çok az insanın yakalayabileceği bir başarıdır. Bugün engelli olmalarına rağmen, eksik olmadıklarını bize gösteren tüm vatandaşlarımıza şükran borçluyuz.

İktidar tarafından yaşamanın herkes için zor bir hale getirildiği ülkemizde, engelli vatandaşlarımız için bu şartlar çok daha ağır hale gelmiştir. İşsizlik, pahalı hayat şartları, sosyal haklarda ki kısıtlamalar, kendini ifade etme mecralarının azlığı engelli vatandaşlarımıza yeni engeller çıkartılması anlamına gelmektedir.

Bizler hepimizin birer engelli adayı olduğumuz ve engelli vatandaşlarımızı anlamak için engelli olmanın beklenemeyeceğini bilenlerdeniz. Onun için yönettiğimiz ilçelerde ve şehirlerde engelli vatandaşlarımıza yönelik proje ve hizmetlere ayrı önem veriyoruz, vereceğiz.

Eğitim, sağlık, barınma, sosyal güvenlik ve istihdamdan yararlandırılmayı talep eden engelli yurttaşlarımızın bu haklı taleplerinin hayata geçirildiği bir Türkiye inşa etme temennisiyle, zor şartlar altında hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılan tüm engelli yurttaşlarımıza ve onlardan desteğini hiçbir koşulda esirgemeyen ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum."