"İmam Hatip Liselerinin hali ne olacak"

Kastamonu'daki orta öğretim kurumları arasında yer alan İmam Hatip Liseleri Başkent EDAŞ arkasında eğitim-öğretim faaliyetine başladı.

  • 1007
"İmam Hatip Liselerinin hali ne olacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazeteci Ahmet İnanlı Kastamonu İmam Hatip Liselerine yönelik açıklamada bulunarak; "Yeni yapılan, eğitim-öğretim faaliyetine açılmasına karşın bir çok eksiği bulunan ve halen eğitim yapılmasına rağmen inşaat ile ilgili çalışmaların sürdüğü iki okul binasında, lise düzeyinde dört farklı okula kayıtlı bin 500’ün üzerinde öğrenci buralarda eğitim görmekte. Hal böyle iken okullar çevresinde bu kadar çok sayıda öğrencinin ihtiyaçlarını karşılayacak altyapı ne yazık ki yok. Taşköprü-Tosya kavşağı okul alanına çok yakın olmasına karşın o yönde bağlantı yolu bulunmadığından ulaşım sıkıntısı da hat safhadadır.

Halihazırda okula ulaşmak için kullanılan yol, Sunta Fabrikası Köprülü Kavşağı ve çevre yolu bağlantısına yakın bulunmaktadır.

Öğrenciler, okul çıkışında özel halk otobüsü durağına ulaşmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi nizamiyesi civarından Alparslan Türkeş Bulvarı'nı geçmek zorunda kalmaktalar. Söz konusu bölgede yol oldukça geniş ve trafik akışı ise bir hayli hızlı. Ayrıca önümüzdeki kış döneminde okul çıkışları havanın karardığı bir zamana denk gelmekteki buda birçok sorunu ortaya koyacaktır.

Bu yüzden bölgede, öğrencilerimizin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerinin sağlanması ve üzücü bir olayın yaşanmaması bakımından üst geçit başta olmak üzere buraya kalıcı bir önlem alınması şart. Aksi taktirde olası bir kazada sorumlu İl Milli Eğitim olacaktır" dedi.

Ahmet İNANLI (inajans)