"Kadınlarımız, fedakarlığın ve cesaretin sembolü olmuşlardır"

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitinginin 100. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 515
&quotKadınlarımız, fedakarlığın ve cesaretin sembolü olmuşlardır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurtuluş Savaşında cepheden cepheye, silah, mühimmat ve erzak taşıyan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar ve daha nice kadın kahramanlarımız fedakarlığın ve cesaretin sembolü olmuşlardır.

İstiklal mücadelesinde tarih, Türk Kadınına özel bir sayfa açmış, bu sayfanın en muhteşem satırları, Kastamonu’da yazılmıştır.

Vatan topraklarının işgal edildiği, işgal gören bölgelerde her türlü zulmün sergilendiği o kara günlerde, eşini, oğlunu, yavuklusunu, ‘ya şehit ol, ya gazi’ diyerek cepheye gönderen Türk Kadını, 1919 yılında 3.000’den fazla kişiyle Kastamonu’da bir araya gelerek esarete başkaldırmış, işgali asla kabullenmeyeceğini, milletinin kurtuluşu için canını dahi vermekten geri durmayacağını dünyaya haykırmıştır.

Her türlü zorluğu yenme azim ve kararlılığıyla Millî Mücadele’nin en karanlık günlerinde vatanına sahip çıkan Türk kadını, yarın da aynı duygularla bizlere güç vermeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu’da ‘İlk Türk Kadın Mitingi’ni gerçekleştirenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Kastamonu kadınının verdiği bağımsızlık mücadelesinin 100. yılını kutluyorum."