"Kastamonu, Cumhuriyetin kurulmasında büyük katkı sağlamıştır"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi ve Kıyafet İnkılabı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 530
&quotKastamonu, Cumhuriyetin kurulmasında büyük katkı sağlamıştır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik yazılı mesajında; "Kastamonumuz Kurtuluş Savaşı esnasında göstermiş olduğu fedakarlıklar ve en önemlisi Milli Mücadelenin ana hayat damarlarından birini oluşturan İstanbul, İnebolu, Ankara arasındaki trafiği sağlaması, Şerife Bacısıyla ve isimsiz binlerce kahramanıyla sırtlarında cephane taşıyan, kadınıyla kızıyla, çoluğuyla çocuğuyla erkeğiyle Cumhuriyetin kurulmasında büyük katkıyı yapmış illerimizden biridir.

Ancak ilimiz Cumhuriyet’in kurulmasına bu katkıyı yapmakla kalmamış, ayrıca 23 Ağustos 1925’de ülkemizin muasır medeniyetler arasında yerini alabilmesi için gerekli olan yeniliklerin en önemlilerinden Kıyafet İnkılabına da ev sahipliği yapmıştır.

Bu vesileyle; Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi ve Kıyafet İnkılabı’nın 93. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan  için canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizi minnetle anıyorum."