"Kastamonu Günleri'nde heves kalmadı"

İhsangazi Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Turan Ciğerci "Kastamonu Günleri'nde heves kalmadı" dedi.

  • 781
&quotKastamonu Günleri'nde heves kalmadı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 yıldır İhsangazi Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olan Turan Ciğerci, Kastamonu Günleri’ni değerlendirdi.

Ciğerci, Kastamonu Günleri’nin ilk yıllarında katılımcıların hevesli olduğunu ancak son yıllarda sadece ticari amaçlı yaklaşıldığını ifade etti.

Turan Ciğerci; "10 yıldır Kastamonu Günleri’ne katılıyorum. İlk günlerde bir heves vardı. Ancak şimdi Kastamonu Günleri’nde heves kalmadı. Bu etkinliğe insanlar ticari olarak bakmaya başladı. İhsangazi siyez bulguruyla ilgisi olmayanlar ürünlerini, İhsangazi siyez bulguru olarak satıyordu. Biz müdahale ettik. Küre balı olarak satıyordu, aslında Küre balı değildi. Devrin Küre Kaymakamı dedi ki 'bizim ismimizi kaldırın' ve bal olarak satılmasını istedi. Biz de aynı müdahaleleri yaptık. Siyezi un yaptırarak piyasaya sürdük" diye konuştu.

"TANITIM KONUSUNDA ÇALIŞTIK AMA TİCARİ OLARAK BİR ŞEY YAPAMIYORUZ"

"İnsanlara İhsangazi siyezini anlattık. Bunların ot tohumu olduğunu anlata anlata ileri seviyelere getirdik" diyen Ciğerci, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "Derneklerin bu anlamda çalışmaları çok önemli. Tanıtım konusunda çalıştık ama ticari olarak bir şey yapamıyoruz. Çünkü bütçemiz yok."