"Kültür Başkenti Kastamonu" hologram ile tanıtılıyor

2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu'da bir süre önce açılan hologram merkezinde kentin tarihi, kültürü ve mutfağının anlatıldığı köşe de bulunuyor.

  • 1026
&quotKültür Başkenti Kastamonu" hologram ile tanıtılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu'da bir süre önce açılan,Türkiye'nin ilk ve tek şehir hologram merkezi olma özelliğini taşıyan merkezde kentin tarihi, kültürü ve mutfağı, ileri teknolojiyle tanıtılıyor.

Kastamonu'nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olması dolayısıyla hologram merkezinde kentin tanıtıldığı köşe oluşturuldu.

Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı ve hologram merkezinin sahibi Zafer Küçükşabanoğlu, yaptığı açıklamada, merkezi 9 aylık uğraşı sonucunda oluşturduklarını söyledi.

Kastamonu Hologram Merkezi'nin Türkiye'nin ilk ve tek hologram merkezi olduğuna işaret eden Küçükşabanoğlu, "Birçok ilde bunu açabilirdik ama biz Kastamonu sevdalısıyız. Kastamonu'nun değişimine ve gelişimine hız kazandırmak istedik." dedi.

Kastamonu'nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Küçükşabanoğlu, şöyle devam etti:

"Şehrin girişimcileri olarak Kastamonu'ya katkı sağlamak amacıyla Türk Dünyası Kültür Başkenti köşesi yaptık. Bu köşede pek çok resim ve obje görebilirsiniz. Alparslan ve Kanuni Sultan Süleyman'ın da hologramlarını koyduk. Kendilerini tanıtıyor ve Türk Dünyası Kültür Başkenti ile ilgili kelimeler söylüyorlar. Saat kulesi, şapka inkılabı, Kastamonu'nun tarihi konakları, kalemiz, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi ve Nasrullah Camisi'ne kadar birçok yerin hologramlarını görebilirsiniz."

Merkez açıldığı günden itibaren yoğun ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Küçükşabanoğlu, özellikle gençlerin daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti.

Hologramların sık sık değiştirilerek ziyaretçi sayısını artırmayı düşündüklerini aktaran Küçükşabanoğlu, Kastamonu'nun ilçelerinin de hologramlar aracılığıyla tanıtıldığını kaydetti.

Hologram merkezine gelenlerin pek çok bilgiye sahip olacağını vurgulayan Küçükşabanoğlu, "Hologramların hepsinin İngilizcesi var. Kastamonu'yu gezmek için çok fazla vakti olmayan yerli ve yabancı turistlerimiz buraya geldiklerinde birçok yeri ve yemekleri görmüş olacak. Buradan ayrılırken 'Kastamonu'yu en ileri teknolojiyle tanımış oldum' diyecekler." ifadesini kullandı.

Kastamonu Hologram Merkezi Müdürü Bülend Çadırcıoğlu ise açıldıkları günden itibaren yoğunluk yaşandığını dile getirerek, "Şehri anlatan müzeler veya yerler gördüm ama hep maket şeklindeydi. Burada ileri teknolojinin ürünüyle kent tanıtılıyor." diye konuştu.