"Metin Çelik ne doğrudur, ne doğru değildir cevap vermelidir"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı "Milletvekili Metin Çelik'in yerel basına yansıyan açıklamalarını cevaplamak zorunlu hale gelmiştir" dedi.

  • 1406
&quotMetin Çelik ne doğrudur, ne doğru değildir cevap vermelidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Baltacı; "Türkiye ve Kastamonu’nun ağır sorunlarla boğuştuğu, vatandaşlarımızın geçim derdine düştüğü böylesi zorlu bir dönemde AKP Kastamonu Milletvekili Sn. Metin Çelik’in yerel basına yansıyan talihsiz ve hedef saptırmaya dönük açıklamalarını cevaplamak zorunlu hale gelmiştir.

Sn. Metin Çelik’in kurduğu cümleler dikkatle incelendiğinde, kendisinin ve iktidar gücünü elinde bulunduran AKP’nin Kastamonululara hesap vermesini gerektiren önemli bir itiraf mevcuttur.

Tıp Fakültesi kadrosunda bulunan profesör ve doçentlerin Devlet Hastanesi’nde hasta kabul etmesini öngören anlaşmanın aslında çok önce sağlandığını söyleyen Sn. Metin Çelik, Kastamonu Üniversitesi eski Rektörü Seyit Aydın’ın onay vermediği için hemşerilerimizin bu hizmetten yararlanamadığını belirtmiştir. 

Yani Sn. Metin Çelik; hemşerilerimiz doktor bulmak için şehir şehir dolaşıp tedavi olmak için oluk oluk para harcarken Genel Başkanları tarafından ikinci kez Kastamonu Üniversitesi rektörlüğüne atanan Seyit Aydın’a söz geçiremediğini, 'bu Kastamonu’ya yapılan en büyük ihanettir' diyemediğini dile getirmiştir.

Bu şehrin sağlığını bir rektörün iki dudağı arasından çıkacak tek bir söze nasıl kurban ettiklerini, yaşananlara nasıl seyirci kaldıklarını kürsülerde dile getirmekten sıkılmayan Sn. Metin Çelik, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışırsa çalışsın, kimi günah keçisi göstermeye kalkarsa kalksın sevk yollarında can veren hemşerilerimizin ahı üzerine olacaktır.

Afiliasyon konusunda geçmişte yaşanıp kamuoyuna yeni yansıyan bu gerçek şunu da açıkça göstermiştir; Çıktıkları her kürsüde Kastamonu’ya milyarlarca lira yatırım yaptıklarını söyleyip kendilerini dev aynasında göstermeye çalışanlar ateş olsalar cürmü kadar yer yakabilmektedir.

Öküz ölüp ortaklık bittikten sonra gelen bu açıklamanın Kastamonu kamuoyunda hükmü yoktur.

Açıklamalarında bizleri doğruları söylemeye davet edip “doğruları bilmek halkın hakkıdır” diyen Sn. Çelik’in bu sözleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıllardır verdiği mücadelenin çıkış noktasıdır. 

Sn. Metin Çelik ne doğrudur, ne doğru değildir cevap vermelidir. 

• Cengiz Holding’in 219 milyon TL karşılığında yapmayı taahhüt ettiği Ilgaz Tüneli’nin 5 katı fazlasına 1 milyar 90 milyon TL’ye tamamlandığı doğru değil midir?

• Kastamonu – İnebolu Yolu’nda çalışmaların ödenek olmadığı için durduğu, bu projenin 2022 olan iş bitiş tarihinin 2023’e ertelendiği doğru değil midir?

• Kırık Barajı Relokasyon Yolu’nda çalışmaların ödenek olmadığı için durduğu, bu yol yapılmadığı takdirde Kastamonu için büyük önem taşıyan Kırık Barajı’nın bitirilemeyeceği doğru değil midir?

• Kastamonu Havalimanı’na İl Özel İdaresi bütçesinden yaklaşık 70 milyon lira harcama yapıldığı doğru değil midir?

• Kastamonu Havaalanı’na Aletli İniş Sistemi (ILS) cihazı kurulduğu müjdelenmesine rağmen halen uçak seferlerinin sık sık iptal edildiği, 2018’de 94 bin olan giden-gelen yolcu sayısının, 2019’un ilk 10 ayında 54 bine düştüğü doğru değil midir?

• Yer altı ve yerüstü zenginliklerimizin ulusal ve uluslararası pazarlara daha kolay ve daha ucuz ulaştırılabilmesi için Kastamonu’nun demiryolu ağına bağlanması gerektiği doğru değil midir?

• 5’nci teşvik bölgesinde yer alan Sinop ve Çankırı ile benzer özelliklere sahip olan Kastamonu’nun 4’ncü teşvik bölgesinde yer alması nedeniyle yatırımcıların sağladığı avantajlardan ötürü bu illere yatırım yapmak zorunda bırakıldığı doğru değil midir?

• 2018 yılında İş Kur’a iş başvurusunda bulunan sayısının 28 bin 180, 2018 yılı sonu itibariyle ilimizdeki kayıtlı işsiz sayısının 14 bin 531 olduğu ayrıca 2019 yılında bu rakamların kat ve kat arttığı doğru değil midir?

• Ödeneksizlikten il genelindeki balıkçı barınaklarında denizden tarama yapılamadığı doğru değil midir?

• 2018 yılı buzağı desteği ödemelerini alamadığı gibi Kastamonu’nun 2019 yılında buzağı desteklemesi alacak iller arasından çıkarıldığı doğru değil midir?

• Soğutulmuş ve örgütler üzerinden satılan sütlerin destek priminin 25 kuruşa çıkarılacağına dair verilen sözün tutulmayıp primlerin geriye dönük 10 kuruşa düşürülerek süt hayvancılığının bitirilme noktasına getirildiği doğru değil midir?

• Taşköprü sarımsağı hasat edildikten hemen sonra sarımsak ithalatında uygulanan gümrük vergisinin 3 bin dolardan 2 bin dolara düşürülerek Taşköprü sarımsağına ağır darbe vurulduğu doğru değil midir?