"MHP'nin mecliste güçlü şekilde temsil edilmesi memleketin yararınadır"

MHP'li Maşalacı muhtarlar derneğini ziyaret etti.

  • 435
&quotMHP'nin mecliste güçlü şekilde temsil edilmesi memleketin yararınadır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Hacı İbrahim Maşalacı Merkez İlçe Başkanı Fazıl Deligözoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Muhtarların köylerin alt yapı serzenişleri ile ilgili eleştirilere cevap veren Başkan Maşalacı, köy alt yapılarının iyileştirilmesi noktasında var olan sorunların çözümü noktasında ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Hacı İbrahim Maşalacı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde destek talebinde bulundu.

Muhtarlık kurumunun Türk demokrasisinin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğunu yineleyen Hacı İbrahim Maşalacı, Milliyetçi Hareket Partisi olarak muhtarlara büyük önem verdiklerini ve muhtarlar demokrasinin uç beyleri olarak gördüklerini kaydetti.

Maşalacı: “Muhtarların özellikle yerelde halk ile kurumlar arasında aracı konumunda bulunuyor. Muhtarlık Osmanlı’dan beri varlığı olan ve o günden bugüne varlığını koruyan bir kurumdur. Bu kurum vatandaşın her sorununda kapısı çalınan ilk kurum olmuştur. Sorumlulukları ne kadar büyük olsa da kendilerine verilen değerin tam manasıyla ve hak ettikleri kadar verilmediğini görmek ise bizleri üzmektedir. Muhtarların varlıklarını ve verilen değeri hissettirmek ise biz siyasilerin vazifesidir. Bizlerde bundan sonra daha sık bir araya gelecek ve muhtarlarımızın sorunlarının çözümü noktasında elimizden geleni yapacağız” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’na bağlı Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu, köy alt yapılarının iyileştirilmesi konusunda çalışmaların istenildiği gibi ilerlemediği eleştirisinde bulundu. Yapıcıoğlu’nun eleştirilerinin haklı ve yerinde olduğunu vurgulayan MHP Milletvekili Adayı Maşalacı ise sorunun ana kaynağının siyasetin bürokrasinin işine haddinden fazla karışmasından kaynaklandığının altını çizdi.

“KÖYLERİMİZİN ALT YAPI EKSİKLİKLERİ TAM OLARAK GİDERİLEMİYOR”
Milletin takdiri ile milletvekili seçildiklerinde her şeyin bir plan dahilinde yapılacağını, yapılan plan ve programlara müdahale ettirmeyeceklerini belirten Maşalacı: “İl Özel İdaresi stratejik plan hazırlıyor ve hazırladığı plan doğrultusunda faaliyet göstermeye çalışıyor. Ama her ne hikmetse hazırlanan plana uyulmuyor. Yapılan planlara müdahale olmasa bazı köylerin yolları birkaç kez yapılıyor olmaz. Bazı köylerin yolları birkaç kez yapılırken bazı köylerin yollarına ise daha kazma vurulmamış duruyor. Yapılan müdahaleler yüzünden köylerimizin alt yapı eksiklikleri tam olarak giderilemiyor. Bazı köylerimiz 5 hizmet alırken bazı köylerimiz ise hala hizmet bekliyor. Planı tam ve sistemli bir şekilde uyguluyor olsak hiçbir şekilde köylerde sorun yaşanmayacak. Her muhtarımız planı ve sistemi bileceği için izahatını de ona göre yapacak. Yaptığımız her ziyarette aynı serzenişlerle karşılaşıyoruz ve muhtemelen de karşılaşmaya devam edeceğiz. Milletin takdiri ile milletvekili olduğumuzda köylerimizin sorunlarının çözümü noktasında daha hızlı yol alınması için çalışacağız” diye konuştu.

"MHP'NİN ELİ GÜÇLÜ OLMALI" 
24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin önemine dikkat çeken MHP Milletvekili Adayı Hacı İbrahim Maşalacı şunları söyledi:
“MHP'nin mecliste güçlü şekilde temsil edilmesi, yeni süreçte de denge ve denetim açısından memleketin yararınadır. Milliyetçi Türkiye arzumuz adım adım gerçekleşmekte, tane tane uygulanmaktadır. Türk devletine ‘Devlet’ eli değmiştir. Devlet düşmanlarının çırpınışı beyhudedir. Binlerce yıldır, uğruna nice canlar verdiğimiz, nice kanlar döktüğümüz aziz bayrağımızın, tahrik unsuru olarak görüldüğü Türkiye’den, bayrağımızın yeniden yakıştığı yere, en yükseğe çıkmasından memnun olmayanların mücadelesidir. Bu mücadele iç savaş çığırtkanlıklarının yapıldığı, devlete meydan okumaların hat safhaya ulaştığı, bir Türkiye’den, emniyet amirlerinin teröristler tarafından tokatlandığı bir Türkiye’den, devlet otoritesinin yeniden varlığını gösterdiği bir Türkiye’ye geçişten memnun olmayanların mücadelesidir. Türk devleti ve milletinin büyük ve muhteşem yolculuğu devam etmekte, önündeki taşlar temizlenmektedir. Bilge liderimize güvenelim. Bu muhteşem yolculuğu onun Cumhur ittifakı dediği milletin ittifakıyla hep birlikte başaracağız. Herkes bu ittifaka dâhil olmaya, bu ittifaka güç vermeye destek olmaya çağırıyorum, Türk milletine kurulan oyunlar bozulacak artık.”