"Öneri ve talepleriniz doğrultusunda çok sayıda proje ürettik"

Kastamonu Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş açıklamada bulundu.

  • 407
"Öneri ve talepleriniz doğrultusunda çok sayıda proje ürettik"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Babaş: “Kastamonu Belediyesi’nde  uzun yıllar memurluk, şeflik ve müdürlük yapan, belediyenin her kademesinde hizmette bulunan, 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti Belediye Başkan Adayı olarak siz değerli halkımızın huzuruna çıkıp sizin sevgi, teveccüh ve desteğinizle belediye başkanlığı makamına gelen bir kardeşinizim.

Evliyalar şehri ve şehitler beldesi olan güzel Kastamonu’muzu ecdadımızdan devraldığımız medeniyet anlayışı içinde olumlu yönde değiştirmek ve dönüştürmek için gecemi gündüzüme katarak çalıştım. Aziz milletimizin tarihindeki şehir medeniyetini kavrayan, şehre gönül gözüyle bakıp onu içinde yaşayanlarla birlikte kuşatan ve o şehrin kimliğini yansıtan ince ruhu keşfeden bir anlayış içinde olmaya gayret ettim.

Şehrimdeki ekonomik ve sosyal yapının, bilim, kültür ve sanat anlayışının, şehirlilik bilincinin geliştirilmesini başlıca görevlerim arasında kabul ettim. Korunması gerekli olan tarihi ve kültürel mirası koruyan, ancak yeni ve modern olanı da ortaya çıkarıp geliştiren bir anlayış içinde Kastamonu’nun hızla ilerlemesini hedefledim.

Belediyeler, insan hayatının her aşamasında yer alan, doğumdan ölüme kadar insanların ilişkilerini düzenleyip ihtiyaçlarını karşılayan, sorunlarını tespit edip çözümler üreten kurumlardır. Bu nedenle belediyecilik alanında tecrübe ve liyakatini ispatlamış bir kişi olarak belediyecilik kavramını “insanları mutlu etme sanatı” olarak tanımladım.

Hemşehrilerimi mutlu ve memnun edebilmek için gayret gösterdim, onları mutlu edebildiğim kadar mutlu oldum.

Bu anlayış içerisinde Belediye Başkanlığı makamını “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” prensibinin ifade edildiği ve en güzel eserlerin ortaya konulabileceği bir temsil yeri olarak gördüm.

Belediyeciliği meslek haline getirmiş bir kişi olarak, halkımızın takdiriyle böyle kutsal bir makamda görev yapmış olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.

Tüm bu hizmetleri yaparken, dünya genelindeki değişim ve dönüşümlere, çağın getirdiği yeniliklere uyumlu bir belediyecilik anlayışı demek olan “Ak Parti Belediyeciliğinin” gereklerini yerine getirdim. Sadece alt yapı ve üst yapı hizmetleriyle yetinmeyen, akıllı şehircilik uygulamalarından sosyal projelere, ulaşım ve trafikle ilgili çözümlerden kültür, sanat ve eğitim projelerine, turizm ve ekonominin geliştirilmesinden spora kadar pek çok unsuru içinde barındıran “Gönül Belediyeciliğini “ uygulamaya geçirdim.

Belediyeciliği sadece belediye hizmet alanları ve hizmet konularından ibaret görmeyip Kastamonu ilimizin tüm sorunlarını ve çözümlerini, kendi görev alanım içinde gördüm.

Tüm bu hizmetleri yürütürken siyasetimi, 'tüm gönüllere girmek' esası üzerine inşa ettim. Bu nedenle de hiç kimseyi kırmamaya, incitmemeye özen gösterdim. Yine de istemeden kırdığım, incittiğim insanlar varsa, her zaman onların gönlünü kazanmak için elimden geleni yapacağımın bilinmesini isterim.

Sahip olduğum bu anlayış ve bu anlayış üzerine kurulu hizmetlerim sayesinde başarılı olduğuma inanıyorum.

Görevimde gösterdiğim başarının bir ifadesi olarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti’nin belediye başkan adayı olarak yeniden siz değerli halkımın huzuruna çıkmış bulunuyorum.

Yeni dönemde hedefim siz değerli Kastamonulu hemşehrilerimin gönlündeki Kastamonu’yu inşa etmektir.

Bu amaçla sizin öneri ve talepleriniz doğrultusunda çok sayıda proje üreterek 2019-2024 yılı programımıza koydum.

Programımızda, şehir planlamasından altyapıya, ulaşımdan kentsel dönüşüme, çevre korumadan sosyal ve kültürel hizmetlere kadar her alanda şehrimizin ve insanlarımızın ihtiyaçlarına yönelik projeler ortaya koymaya özen gösterdim. Programımızı hazırlarken Kastamonu’daki ticari hayatı ve turizmi geliştirmeye, işsizliği azaltıp ekonomik refah seviyesini yükseltmeye yönelik projelere ağırlık verdim.

Programımızı kitap haline getirtip dağıtımını yaptırarak tüm vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalıştım. Ayrıca halkımızla yaptığım toplantılarımızda bunları anlatarak bu projelerin halkımızın zihinlerinde yer etmesini amaçladım.

Çünkü çok iyi biliyorum ki bu projeler, ancak halkın destek ve himayesinde başarıya ulaşabilir. Yine çok iyi biliyorum ki halkımız daha önce olduğu gibi yine halkımızın mutluluğu için binbir emekle hazırlanan bu projelere sahip çıkacak ve destek olacaktır.

Ülkemizin, Ak Parti iktidarıyla tanıştığı yeni siyaset anlayışı 'hizmet etmeden siyaset yapılmaz' anlayışıdır. Yeni siyaset anlayışı, dedikodu ve iftirayla, kavga ve gürültüyle değil, işle, icraatla, hizmetle yapılan bir siyaset anlayışıdır.

Biz de bu siyaset anlayışıyla hizmet ettik. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri dolayısıyla yürüttüğümüz seçim kampanyamızda alnımızın akıyla halkımızın huzuruna çıkarak yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık.

Gerek ülkemizde, gerekse Kastamonu’muzda artık dedikodu ve iftira siyasetiyle bir yere varılamayacağı görüldü. Ancak yine de zihinleri eskilerde kalmış bazı siyasetçiler, başka türlü siyaseti bilmediği için önümüze 'kirli siyasetle' çıktı. Bunları muhatap almamaya özen göstersek de bazen onur ve haysiyetimize yönelik saldırılar olduğunda gerekli cevabı vermek zorunda kaldık.

Biz 'yüce dağların' zirvesine göz koymuş bir siyaset ve hizmet anlayışına sahibiz. Yolumuza çıkan 'çitler' elbette ki bizi yolumuzdan vazgeçiremez.

Kastamonu kavga ve gürültü siyaseti değil, hizmet siyaseti istiyor, plan, proje, yatırım ve gelişme istiyor; dostluk ve kardeşlik kazansın istiyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Güçlü Türkiye idealiyle Güçlü Kastamonu vizyonumuz doğrultusunda genel iktidarın gücüyle yerel imkanlarımızı birleştirip huzur ve mutluluk şehri Kastamonu’muza yeni yatırımlar kazandırmak istiyorum.

Önce Allah’ın izniyle, sonra da sizlerin takdiriyle bu seçimden alnımızın akıyla çıkacağımıza kesin olarak inanıyorum. Çünkü önce Allah’a, sonra da sizlere güveniyorum.

Bu sebeple belediyecilik tecrübemle, sahip olduğuma inandığım bilgi, birikim ve liyakatimle, Kastamonu Belediye Başkanlığı için sizlerden yetki istiyorum.

İnşallah siz sevgili halkımızın takdiriyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kastamonu’yu Türkiye’de ve dünyada marka şehir yapmak için hizmet yolunda aynı kararlılıkla yürüyeceğiz.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ülkemize, aziz milletimize, ilimize ve güzel şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, seçimlerin dostluk ve kardeşlik havası içerisinde geçmesini, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum.”