"Seçme ve Seçilme hakkı ilk olarak Türk kadınlarına verilmiştir"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 510
&quotSeçme ve Seçilme hakkı ilk olarak Türk kadınlarına verilmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı mesajında; "5 Aralık 1934'te Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 83. yıldönümünü idrak etmekteyiz. Batıda kadının adının olmadığı bir dönemde, İngiltere, İsviçre, İtalya gibi medeniyetin beşiği sayılan ülkelerde dahi bahsedilmeyen seçme ve seçilme hakkı ilk olarak Türk kadınlarına verilmiştir.

Bizim sosyal toplumumuzun başarısızlığının sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgisizlikten ileri gelmektedir. Yaşamak demek faaliyet demektir. Bundan dolayı bir sosyal toplumun bir organı faaliyette bulunurken diğer bir organı işlemezse o sosyal toplum felçlidir.

Atatürk'ün açtığı bu yolda bugün kadına bakış açısını hayatın her mecrasında normalleştirmek zorundayız. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin vurguladığı gibi "En başta ve her şeyden önce kadın insandır.''

Elbette insan olmaktan kaynaklanan tüm hak ve mükafatlara da sahip olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik ölçüsü, bir çağın medeniyet seviyesi ilk önce insanlık onuruna duyulan samimi hürmet ve sadakate bağlıdır. Kadınlık onurunu insanlık onurundan ayrı tutmak, ayrı düşünmek, apayrı bir kategoride ele almak söz konusu değildir.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan, "Mutlu Kadın Huzurlu Türkiye" anlayışımızın yapı taşı olan kadınlarımızın bu güzel gününü kutluyor, Kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarını sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla anıyorum."