"Sendika üyeliği için baskı uygulanıyor"

TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaçakoğlu "Sendika üyelerimize, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçelerimizde sendika üyeliği için kurum ve okul idarecileri tarafından baskı uygulanıyor" dedi.

  • 543
&quotSendika üyeliği için baskı uygulanıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaçakoğlu yaptığı açıklamada; "Malumunuz yetki belirleme zamanı yaklaşması sebebiyle 11 ay kapımızdan içeri girmeyenler, bizleri arayıp sormayanlar, eğitim çalışanlarının yanına yöresine uğramayan ve 'senin derdin nedir?, sorunun nedir?, aç mısın?, açıkta mısın?, sağlığın nasıl?' diye sormayan, yıllardır eylem dahi yapmayan, kamu çalışanlarının dertleriyle dertlenmeyen ideolojik saplantılı siyasi sendikacılar 'bize bir ay üye ol" sloganıyla anlaşmışlar gibi istisnasız eğitim çalışanlarına saldırıyorlar.

Bu dönemde yapılan sendika üyeliği baskıları özellikle ocak ayından başlayarak sayı belirleme zamanlarında daha da artarak yoğun bir şekilde okul ve kurumlarımızdaki idareciler özellikle sendika başkanları gibi çalışarak, eğitim çalışanı arkadaşlarımızı baskı altına alarak, yetkili sendikaya üye yapmaktadırlar. Sendika hakkının Anayasal bir hak olduğunu varsayarsak kurum ve okul idarecileri tarafından zorla ve baskıyla yapılan sendika üyeliği Anayasal hak ihlalidir ve bu ihlali yapanlar ise suç işlemektedirler.

Özellikle ilçelerimizde yeterli memur açığı olması nedeniyle, hizmetli arkadaşlarımız görevlendirme memur olarak çalıştıkları için okul ve kurum idarecileri tarafından tehditle; 'onayı iptal ederiz' diyerek tehdit, 'bize üye olmazsan ataman olmaz, sınav kazanamazsın veya geçici görevlendirilmen yapılmaz o sendika sana ne veriyor yaparsa biz yaparız, bizde rahat edersin' şeklindeki konuşmalarla arkadaşlarımızı baskı altına alarak üye yapmaktadırlar. Daha göreve yeni atanan arkadaşlarımız sendikayı, kurumu ve bakanlığı daha tanımadan göreve başlama yazısıyla birlikte üyelik formunu imzalatıyorlar. Hatta bunun örnekleri ilçelerimizde görülmekte olup, arkadaşlarımız idareci odalarına çağrılıp şube müdürü kimliği altında baskı yapılarak istifa ettirilip yetkili sendikaya üye yapılmaktadır.

Biz sendika olarak kurumumuzdan ve okul idarecilerimizden sendikal faaliyetler yerine eğitim öğretim işleriyle ilgilenmelerini ve eğitimin ve öğretimin kalitesinin yükselmesi için gayretlerinin bu yönde olmasını istiyoruz. Ayrıca personele karşı daha adil olmalarını istiyoruz. Çünkü onlar kurum ve okullarda idareci oldukları için personel ve öğretmenlere karşı eşit mesafede ve daha adaletli olmaları gerekiyor. Bizler idarecilerimizden adalet ve sadece adalet istiyoruz."