"Seyahat izin belgesi olmayanları geri göndereceğiz"

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı telekonferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

  • 2155
&quotSeyahat izin belgesi olmayanları geri göndereceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel Kovid-19 salgınıyla ilgili açıklaması ve İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler doğrultusunda, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’in başkanlığında İl Pandemi Kurulu ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı telekonferans sistemi üzerinden gerçekleştirildi.

Şehir içi hareketliliğin en aza indirilmesi için alınması gereken ilave tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya; Vali Yardımcıları Ünal Kılıçarslan, Vedat Yılmaz ile İl Pandemi Kurulu ve Hıfzıssıhha Kurulu Üyeleri katıldı.

Vali Karadeniz; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları doğrultusunda bugün İstanbul ile ilgili beklentilerimiz büyük ölçüde karşılandı. Bu çerçevede bize gönderilen genelgeye uygun bir şekilde Hıfzıssıhha Kurulu Kararımızı akşam aldık ve yayınladık. Bundan sonra büyük şehirlerden seyahat izin belgesi olmadan ayrılanları il sınırından geri göndereceğiz. Bu sadece bizim ilimizin değil Anadolu’daki bütün illerin beklentisiydi. Bu karar en azından ilimize dışarıdan gelen virüsün yayılımını azaltacaktır diye düşünüyorum. Sizlerden virüsün yayılımının önlenmesi konusunda ilimizdeki bu mücadeleyi daha kapsamlı yapacak ilave görüş ve önerilerinizi alacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantıda, İçişleri Bakanlığının koronavirüs tedbirleri çerçevesinde şehir giriş-çıkış tedbirleri ve yaş sınırlaması genelgesinde yer alan ayrıntılar İl Pandemi Kurul Üyeleri ile birlikte görüşülerek İl Hıfzıssıhha Kurul toplantısında karara bağlandı.

Tüm halkımıza sağlıklı günler dileyen Vali Karadeniz; "İnşallah bu günleri el birliği ile güzel bir şekilde en az kayıpla aşacağız. Zor geçirdiğimiz bu günleri, sonrasında ferah bir hayata geçtiğimiz dönem olarak hatırlayacağız" şeklinde konuştu.

İlgili kurumlar tarafından alınan tedbirlerin devamlı kontrol altında tutulması talimatı veren Vali Karadeniz tüm çalışanlara görevlerinde başarılar diledi.