"Türk basınını layık olduğu yere mutlaka getireceğiz"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel Kastamonu'da...

  • 394
&quotTürk basınını layık olduğu yere mutlaka getireceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, beraberinde CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar ve partililerle birlikte Kastamonu'da basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Ziyaretlere Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ile başlayan CHP heyeti, burada KGC Başkanı Erkan Yılmaz ile basın sektörü ve gündemdeki konular üzerine sohbet etti.

Basın sektörünün zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan KGC Başkanı Yılmaz, özellikle kağıt konusunda yaşanan sorun ve resmi ilanlardaki azalışın gazeteleri zor durumda bıraktığını söyledi. Orman satış ilanları, icra ilanları, Milli Eğitim Müdürlüğü taşıma ilanları ve KHGB ilanlarının gazetelerde yayımlanmasının önemine işaret eden Yılmaz: "Acilen birşeyler yapılması gerekiyor" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, basın sektöründe yaşanan sorunları aynı zamanda bir gazeteci olarak yakından bildiğini ifade etti. Meclisin açılmasıyla birlikte yerel basına ilişkin çok önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydeden Sertel, yerel basının yaşadığı sıkıntıları meclis kürsüsünden seslendireceklerini ifade etti. Ekonomi başta olmak üzere birçok alanda sıkıntılar yaşandığını belirten Sertel, bu sıkıntıların çözümünün de sadece Demokrasi'den yana tavır almaktan geçtiğini ifade etti.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı da yerel basının içinden geçtiği zor dönemi bildiklerini, meclisin açılmasıyla bunu yüksek sesle dillendireceklerini açıkladı.

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ziyaret sonunda KGC anı defterini imzaladı.

Sertel, şu cümleleri kaleme aldı: "Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanını böylesine güzel, mesleğimizin onuru bir binada ziyaret etmenin büyük mutluluğunu yaşadım. Kıymetli başkanım ve değerli yönetim kurulu üyeleri; zor ancak birlikte mücadele ile aşabileceğimiz engelleri biliyoruz. Dayanışma ile basın ve ifade özgürlüğünü savunarak Türk basınını layık olduğu yere mutlaka getireceğiz. Sizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum."

CHP heyeti, daha sonra kentteki yerel gazeteleri ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.