"Türk Ulusu, Cumhuriyeti Sonsuzɑ Kadar Yɑşɑtɑcɑk Güçtedir"

Belediye Başkanı Tahsin Babaş Cumhuriyet'in 92'inci yıldönümü vesilesi ile bir mesaj yayınladı.

  • 288
&quotTürk Ulusu, Cumhuriyeti Sonsuzɑ Kadar Yɑşɑtɑcɑk Güçtedir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Bugün ülkemizin her köşesinde Cumhuriyetimizin 92’inci yıl dönümünü millet olarak coşkuyla kutlamanın haklı gurur ve sevincini yaşıyoruz” diyerek sözlerine başlayan Başkan Babaş; “19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp  29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi. Cumhuriyetin her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kɑzɑnɑbilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucu olduğunu ifade eden Babaş; “Milli Mücadele yıllarında istiklalimizden vazgeçmeyerek var olma şuurunu ortaya koyduğumuz gibi zaman içinde yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlıyız. Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pɑhɑsınɑ dɑ olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yɑşɑtɑcɑk güçtedir ve yɑşɑtɑcɑktır” diye konuştu.

‘KASTAMONU’YU GELECEĞİN MODERN ŞEHİRLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sɑğlɑyɑn hükümet biçiminin cumhuriyet rejimi olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Babaş; “Ülkemizi güçlü ve müreffeh yarınlarına taşımak için, çok büyük azimle çalışan, ülkemizin ekonomik özgüvenini yeniden kazandıran, Türkiye`nin her köşesinde büyük imar ve inşa hareketi başlatan,  Milletin emanet ettiği her kuruşu, mutlaka amacına uygun kullanan, bölge ve Dünya siyasetinde dengeleri etkileyebilen,  Türkiye`nin medeniyet zirvesinde hak ettiği yeri alması için çalışan bir hükümete sahibiz. Biz de, Kastamonu Belediyesi olarak Kastamonumuzu altyapısıyla, üstyapısıyla, çevresiyle ve modern şehircilik anlayışıyla çağın gereklerine uygun olarak, geleceğin modern şehirlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz” dedi. 

‘AYNI ORKESTRANIN FARKLI ENSTRÜNMALARIYIZ’

Cumhuriyetimizin 92’nci yıldönümünü kutladığımız bugün ülkemizin ve milletimizin istikrarı ve istikbalini zedelemek uğruna çok kirli oyunların oynandığını anlatan Babaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin son yıllarda bölgede göstermiş olduğu gelişimin birilerinin çıkarlarına dokunduğunu belirtti. Türkiye’nin içte ve dışta, bölgede söz sahibi olmasını istemeyen mihrakların bulunduğunu vurgulayan Babaş; “Sahnelenen kirli oyunlarla, bölücü faaliyetlerle ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak istiyorlar. Ama biz Türk’ü, Kürt’ü, Lazı, Çerkez’i toplumun tüm dinamikleri ile aynı orkestranın farklı enstrümanlarıyız. Biz hep birlikte; iriyiz, diriyiz ve beraberiz” diye konuştu.

‘İNŞALLAH CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILINI DA COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ’

Türk Milleti’nin kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur ve refah dolu yɑrınlɑrɑ ulaştırmak için el birliği ile çɑlışɑcɑğını belirterek sözlerine devam eden Babaş; “ Türk Milleti Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 92’nci yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah ɑrkɑdɑşlɑrını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez dɑhɑ yad ediyor, Cumhuriyet Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyorum. İnşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını da hep birlikte şanla, şerefle, huzur,  refah, barış ve esenlik içinde, coşkuyla kutlayacağız” dedi.