"Yürüyüşün asıl amacı savunmanın kan kaybını önlemektir"

Kastamonu Barosu Başkanı Av.Özgür Demir "Yürüyüşün asıl amacı en temel insan hakkı olan savunmanın kan kaybını önlemektir" dedi.

  • 1180
&quotYürüyüşün asıl amacı savunmanın kan kaybını önlemektir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Demir yaptığı açıklamada; "Baroların Anayasa’dan ve Avukatlık Kanunu’ndan kaynaklanan hukukun üstünlüğünü savunma görevi kapsamında demokratik hak arama özgürlüğü bu yürüyüşle kullanılmaktadır. Yürüyüşün asıl amacı en temel insan hakkı olan savunmanın kan kaybını önlemektir.

Avukatlık Kanunu değişikliklerinin zahiri manada avukatları ve baroları ilgilendirdiği düşünülebilirse de orta ve uzun vadede savunma hakkını etkisizleştireceği, baroları ve avukatları siyasal iktidara tabi kılacağı açıktır. Değişiklikkerin Kastamonu Barosu’ndaki yapıyı değiştirmesi olanaksızdır ancak meslektaşların ayrışmasına ve kutuplaşmasına İstanbul, Ankara, İzmir hangi şehirde olursa olsun göz yummayacağız. İhtiyaç duyulan yasa değişikliğinin barolar ve avukatlar eliyle (bakın burada istişare ile demiyoruz eliyle diyoruz; zira avukatlar hukukçudur ve her biri kendilerini ilgilendiren yasayı kaleme alma yetkinliğine sahiptir) yapılması zorunludur. Derdimiz uzaktan yasa değişikliği yapılmamasıdır.

Baromuzun bu mücadelede ön saflarda yer alacağını bildirir saygılar sunarım."