Rabia Naz Vatan'ın ölümü

Kastamonu'da kadınlar tarafından Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl evinin önünde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılması için basın açıklaması yapıldı.

  • 1174
Rabia Naz Vatan'ın ölümü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da kadınlar, Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl yaşanan olayda hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümünün aydınlatılması için eylem yaptı.

Kastamonu Kuzeykent Pazar Alanı'nda bir araya gelen Kadın Meclisi üyesi grup, "Gerçek açığa çıkarılsın, Rabia Naz için adalet" yazılı döviz ve pankartlar taşıyarak, "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Adalet biziz, susmayacağız" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Kadın Meclisi Kastamonu Temsilcisi Serap Sarıkaya, Rabia Naz'ın şüpheli şekilde hayatını kaybetmesinin üzerinden tam bir yıl geçtiğini söyledi.

Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılmasını isteyen Sarıkaya, "Babası Şaban Vatan bunu kabul etmedi, 1 yıldır mücadele ediyor. Aile Giresun'da miting yaptı, basın toplantısı yaptı, sosyal medyadan sesini duyurdu." dedi. 

Artık meselenin tüm toplumun meselesi olduğunu vurgulayan Sarıkaya, "Yapılması gereken bellidir. Rabia Naz için etkin bir soruşturma yürütülmeli, tüm mekanizmalar failleri aklamak için değil, bu ölümün açığa çıkarılması için çalışmalıdır. Toplum artık gerçeği açığa çıkarmanızı, failleri yakalamanızı ve adaleti bekliyor." diye konuştu.