Regaib Kandili mesajları

Regaib rahmeti, bereketi ve magfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Recep ayının da ilk cuma gecesi. Allah'ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir rağbet gecesi.

  • 819
Regaib Kandili mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ YAŞAR KARADENİZ'İN MESAJI

Rahmet ve merhametinin bir göstergesi olarak Yüce Rabbimizin bizlere ihsan ve ikram buyurduğu mübarek “üç aylar” mevsimine bir kere daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Recep ayının ilk günü, 07 Mart Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece  mübarek Regaib Kandili’dir.

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan ve dini kültürümüzde özel bir yeri bulunan üç aylar, Yüce Mevlamızın rahmetinin  yağdığı  bereket mevsimidir. Üç aylar, her biri ilahî tecellilerle, ihsan ve ikramlarla dopdolu olan Regaip, Mirac, Berat ve Kadir geceleri ile süslenmiş maneviyat ikliminin yaşandığı,  yapılan iyiliklere kat kat mükâfat verildiği, duaların dalga dalga Allah’a ulaştığı  feyizli ve bereketli bir kazanç mevsimidir.

Manevi duygularımızın yoğunlaştığı, huzur bulduğumuz bu müstesna günlerde yaşandığı  gibi her fırsatta doğruya, güzele, iyiye yönelebildiğimiz ölçüde huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerini hayatımızın her dönemine taşımamız mümkündür.

Toplum olarak birbirimize kenetlenerek, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde daha hoşgörülü ve saygı çerçevesinde  yapılan davranışlarımızın, millet olarak medeniyetimizde var olan huzur , kardeşlik   ve dayanışma duygularımızı daha da arttıracağına, bu anlamlı ayların  tüm güzelliklere vesile olması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimize inanıyorum.

Vatandaşlarımızın ve tüm islam aleminin mübarek Regaip Kandilini tebrik ediyor, üç ayların gelişi ile manevi huzurun tüm insanlığa yayılmasını, devletimizin bekasını, vatanımızın ve milletimizin her türlü afetlerden korunmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Müslümanlar için rahmet, bereket ve mağfiret ayları olan üç aylara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Regaib Kandili ile başlayıp Kadir Gecesi ile sona eren üç aylar, Müslümanlar için manevi bir hasat mevsimidir. Müslümanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, hayır ve iyilik duygularının artarak yoğunlaştığı kandil gecelerinde; sevgi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyorum. Mübarek üç aylar ve içerisinde barındırdığı kandiller; insanların kalplerini yakınlaştıran, dostluk, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran, maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan özel ve güzel gecelerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kastamonulu hemşehrilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum.

AK PARTİ KASTAMONU İL BAŞKANI DOĞAN ÜNLÜ’NÜN MESAJI

Regaip; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Regaip, Allah'ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize yağdığı bir rahmet gecesidir. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in habercisi olan Regaip Kandili, mübarek üç ayların  da ilk esintisidir. 

Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaip kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. İştirak edeceğimiz bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonulu hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Üç Aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KASTAMONU İL BAŞKANI YÜKSEL AYDIN'IN MESAJI

Manevi dirilişe, manevi arınmaya, kardeşliğe ve gerçekçi barış ortamının tesis edilmesine vesile olması dileklerimle aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandil’ini dualarımla birlikte kutluyorum.

Özellikle bu gece idrak edeceğimiz Kandil'in birliğimize ve beraberliğimize katkı vermesini, Müslümanların yaşadığı sarsıcı ve hüzün verici hadiselerin sonlanması için bir dönüm noktası olmasını Cenabı Allah’tan diliyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanlığı tarafından Regaip Kandili münasebeti ile 7 Mart perşembe günü akşam namazını müteakip Hazreti Pir Camii'nde Mevlidi Şerif kıraat olunacaktır. Tüm hemşehrilerimiz davetlidir.