Regaib Kandili, üç ayların manevi havasının ilk esintisidir"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Regaib Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 599
Regaib Kandili, üç ayların manevi havasının ilk esintisidir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü; "Regaib; rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisidir. Regaib, Allah'ın mağfiretinin, engin lütuf ve kereminin üzerimize yağdığı bir rahmet gecesidir. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in habercisi olan Regaib Kandili, mübarek üç ayların manevi havasının da ilk esintisidir.

Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaib kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonulu hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Üç Aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum."