Rektör Adayı Cemaloğlu, Ziyaretlerine Başladı

Kastamonu Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, Kastamonu Üniversitesinin varlığını Kastamonu halkına hissettireceklerini söyledi.

  • 699
Rektör Adayı Cemaloğlu, Ziyaretlerine Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ REKTÖR ADAYI PROF. DR. NECATİ CEMALOĞLU; “ÜNİVERSİTENİN VARLIĞINI HİSSETTİRECEĞİZ”

Prof. Dr. Cemaloğlu, Nisan ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklamasının ardından ziyaretlerine başladı. Bu kapsamda, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı, AK Parti İl Başkanı Av. Halil Uluay’ı, Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Nedim Afacan’ı ve Şeker-İş Kastamonu Şube Başkanı Ali Çufadaroğlu’unu ziyaret eden Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, Kastamonu’nun sorunları hakkında bilgi alarak, rektörlük seçimlerinde destek istedi.

Rektör seçilmesi halinde üniversite ile ilgili kısa ve uzun vadeli planlarının olduğunu belirten Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, “Gelecek günlerde Kastamonu’nun sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi parti temsilcileri ve halka birebir halkıyla görüşmeler yapacağım. Nasip olur da rektör seçilirsem üniversite-halk işbirliğini sağlayacağım. Üniversitenin çevre kalkınmasına ve Kastamonu’nun sorunlarının çözülmesinde tüm kurum ve kuruluşlara destek olacağım. En temel hedefim, üniversitemizi sizlerle birlikte ‘ilkler’ arasına taşımaktır. İlkeli, paylaşımcı, katılımcı, tarafsız, yapıcı, çözüm üreten, şeffaf ve gücünü birlikteliğimizden alan bir yönetim anlayışı ile bu güzide kuruma hizmet için yola çıktık. Kastamonu Üniversitesi’ni ilkler arasına sokmak için gereken ne varsa yapacağız. Akademik beyin göçü, tarım alanlarından etkin yararlanma, belediye, sanayi, iş adamları, STK’larla birlikte kentin sorunlarına köklü çözümler getirmeyi hedefliyoruz. Kısacası üniversitenin varlığını hissettireceğiz.

Tüm bunların sonucunda özgün fikirler, yaklaşım ve sonuçların doğduğu; üretime dönüşme potansiyeli olan inovatif projelerin gerçekleştiği ve uygulamaya konulduğu, patent ve markaların üretildiği; ayrıca Kastamonu’nun gereksinimlerine duyarlı, onunla barışık, yöreye ve ülkeye çok yönlü katkılar yapan bir Üniversiteyi elbirliği, gönül birliği ve takım çalışmasıyla oluşturmak amacındayım” dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)