'Riskli binalar yıkıldı mı yıkılmadı mı?'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 2021 yılında bölgede tespit edilen riskli binaları 'yıktınız mı yıkmadınız mı?' diyerek tepki gösterdi.

  • 1464
'Riskli binalar yıkıldı mı yıkılmadı mı?'

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremler TBMM’de gündem olmaya devam ediyor.

TMMOB’nin yetkilerinin alınmasının yarattığı olumsuzlukların araştırılması hakkında verilen araştırma önerisi üzerine CHP grubu adına söz alan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurumu eleştirdi.

Depremde yıkılan binaların yüzde 98’nin 1999 öncesi yapılar olduğunu söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un 2020 yılında kurulan ve 2021 yılında raporunu Meclis’e sunan Deprem Komisyonu’na; Adıyaman'da yüzde 94, Hatay'da yüzde 85, Maraş'ta yüzde 93 oranında riskli binaları yıktıkları yönünde bilgi verdiğini hatırlatan Milletvekili Baltacı, "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Yıktınız mı yıkmadınız mı?" diyerek tepki gösterdi.

Milletvekili Hasan Baltacı konuşmasında şunları söyledi:

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2