Rusya'da patlama: 10 ölü, 50 yaralı 

Rusya'da St Petersburg'da iki ayrı metro istasyonunda patlama meydana geldi

  • 663
Rusya'da patlama: 10 ölü, 50 yaralı 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meydana gelen patlamada 10 kişi öldü, en az 50 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.Çevrede bulunan metro istasyonları kapatıldı Üç metro istasyonunun ise kapatıldığı bildirildi. St. Petersburg metrosunun "Sennaya Meydanı" ve "Teknoloji Enstitüsü" istasyonlarında iki ayrı patlamanın meydana geldiği bildirildi. İstasyondaki patlamanın tren vagonuna yerleştirilen parça tesirli bomba ile meydana geldiği belirtildi.

Bugün St. Petersburg'da bir medya forumuna katılan Rusya Devlet Başkanı Putin'in patlamanın ardından yaptığı ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Putin, "St. Petersburg yetkilileri ve federal yetkililer, metrodaki patlamalarda yaralananlara destek vermek için her şeyi yapıyor. Patlamanın nedenlerinden bahsetmek için erken. Terörizm dahil her ihtimali değerlendiriyoruz." dedi.

DEAŞ tehdit etmiş

İki ayrı metro istasyonunda meydana gelen patlamaya ilişkin iki hafta önce yayınlanan bir afişte DEAŞ’ın tehdit ettiği görülüyor.

"Rusya’yı yakacağız" yazılı afişin üzerine bugün meydana gelen patlamada DEAŞ’ın parmağı olduğu iddia ediliyor. Ayrıca patlamanın yaşandığı istasyonun birkaç durak ötesinde 'Plosjad Vosstania' durağında patlamamış bomba bulundu. Bomba yetkililer tarafından etkisiz hale getirildi.