Saadet Partisi Milletvekili Adayları

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Erkut Aşar, Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulması için Milli Görüş'ü meclise taşıması gerektiğini söyledi.

  • 440
Saadet Partisi Milletvekili Adayları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SAADET PARTİSİ GENEL İDARE KURULU ÜYESİ AŞAR: “MİLLİ GÖRÜŞ TÜRKİYE'NİN SİGORTASIDIR”

Saadet Partisi Kastamonu milletvekilleri aday adaylarının tanıtımında konuşan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Erkut Aşar, Milli Görüş’ün olmadığı bir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sorunların çözülemeyeceğini ifade ederek, Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulması için Milli Görüş’ü meclise taşıması gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi 1 Kasım’da yapılacak olan erken genel seçimlerde Kastamonu milletvekili adaylarını tanıttı. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Erkut Aşar, İl Başkanı Kemal Demirkıran, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Serenli ve çok sayıda partilinin katıldığı tanıtım toplantısında iktidara yürüyüş mesajları verildi.

Saadet Partisi’nin Türkiye’nin sigortası olduğunu ve olmaya da devam edeceğini kaydeden Asar, tüm siyasi partilerin kendilerini gözden geçirmesi gerektiğini, 1 Kasım 2015 Genel seçimleri sonrasında sandıktan çıkacak olan iradeye sahip çıkmalarını istedi. Siyasi partilerin ülkenin bütünlüğü, mutluluğu ve istikrarı için siyasi faaliyet ve programlarını kardeşlik ve uzlaşı temeli üzerinde daha fazla hassasiyet göstermeleri gerektiğine vurgu yapan Mustafa Erkut Aşar, “AK Parti ile yürütmüş olduğumuz görüşmeleri ittifak olarak değil seçim işbirliği olarak değerlendiriyoruz. Seçim işbirliği için teklif AK Parti yönetimi tarafından bize getirilmiştir. Getirilen teklif üzerine karşılıklı komisyonlar kurularak görüşmeler yapılmıştır. Biz Saadet Partisi’nin temsili noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grup kurmaya yetecek olan 20 milletvekili için görüşmelerimizi başlattık. 20 milletvekili talebinin dışında herhangi bir teklifte bulunmadık. Saadet Partisi’nin 20 milletvekili talebi Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından kabul edilmedi ve dolayısıyla seçim işbirliği çalışması sonuçlanmadı. Seçim işbirliği çalışmaları olumlu sonuçlanmayınca 1 Kasım seçimlerine tek başımıza girmeye karar verdik. Bizim amacımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alarak Türkiye’nin çözüm bekleyen sorunlarının bir an evvel çalışma yapmaktır. Seçmenlerimiz 1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimlerde bu ortamı çok iyi bir şekilde analiz ederek iradesini sandığa yansıtacaktır. 1 Kasım seçimleri sonrasında sandıktan çıkan her türlü iradeye siyasi partiler saygı göstermek zorundadır” dedi.

1 Kasım seçimleri öncesinde kamuoyunda seçmeni etkilemek üzere yanlı anketler yapıldığını kaydeden Aşar, “Vatandaşlarımızın yanlı yapılan anketleri değil vicdanını göz önünde bulundurarak oyunu kullanmasını temenni ediyoruz. Sonuçta halkımızın iradesi başımızın tacıdır. Saadet Partisi olarak 550 milletvekili adayımızla seçimlere hazırlanıyoruz. 7 Haziran seçimleri göstermiştir ki Milli Görüş’ün olmadığı bir Türkiye Büyük Millet Meclisi sorunlara çözüm üretemiyor. Türkiye kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulmak istiyorsa Milli Görüş’ü meclise taşıması gerekiyor. İnşallah çalışmalarımızın sonucunu 1 Kasım’da göreceğiz” diye konuştu.

Saadet Partisi'nin 1 Kasım Erken Genel Seçimleri Kastamonu milletvekili adaylarının Av. Tevfik Dağ, Ertuğrul Köse ve İlyas Ak olduğu açıklandı.


MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)