'Sadece lafla siyaset olmaz'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde söz aldı.

  • 3703
'Sadece lafla siyaset olmaz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Çelik; "AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden bugüne kadar, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, illerimizin, ilçelerimizin, ülkemizin yıllardır beklediği hizmetleri milletimizle buluşturduk. Rabbimize hamdolsun. Bu hizmetlerden bazılarını sizlere arz etmek istiyorum.

Bakınız; ulaşım alanında attığımız dev adımlar milletimiz tarafından büyük takdir topluyor, toplamaya devam ediyor. İktidara geldiğimiz gün bölünmüş yol uzunluğu Türkiye'de sadece 6 bin kilometreydi. Bugün, hamdolsun, bölünmüş yol uzunluğumuzu 27 bin kilometreye ulaştırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız '15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız' dediğinde, muhalefet 'yapamazsınız' dedi. O günleri hatırlayalım, milletimiz de çok iyi biliyor. 15 bin kilometreyi de yaptık hamdolsun, 21 bin kilometreyi de yaptık. Muhalefet bundan dolayı mahcubiyet duyacağı yerde 'hep yol anlatıyorsunuz' diyor. Yolun önemini anlamak için ekonomist olmaya, hesap uzmanı olmaya gerek yok. Yatırımın da sanayinin de anahtarı ulaşımdır, ulaşım kolaylığıdır. Biz, ulaşımda yaptığımız hizmetlerle sanayinin, üretimin önünü açtık. Bakın, tüneller… Türkiye'de sadece 50 kilometre tünel vardı. Bugün tünel uzunluğunu 11 kat artırarak 550 kilometrenin üzerine çıkardık.
İktidara geldiğimizde ilim Kastamonu'da sadece 47 kilometre bölünmüş yol vardı. Şu anda, Kastamonu'da bölünmüş yol uzunluğumuzu 7 kat artırarak 330 kilometreye ulaştırdık Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli işte o yaptığımız 500 kilometrelik tünellerin 11 kilometresidir. Şu anda bir karşılaştırma yapabilmeniz adına söylüyorum: Kastamonu'da Kastamonu-İnebolu Yolu, Kırık varyant tünelleri gibi devam eden projelerin tek başına Kastamonu'daki uzunluğu 46 kilometredir. Evet, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, sadece lafla siyaset olmaz değerli milletvekilleri.

Ulaşımda attığımız dev adımlarla Türkiye'nin her bölgesini, her ilini yatırıma kavuşturduk. Türkiye'de organize sanayi bölgelerinin sayısını hamdolsun 325'e ulaştırdık. İktidara geldiğimizde Kastamonu'da bir tane dahi organize sanayi bölgesi yoktu. Bugün Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi, Tosya, Taşköprü, Seydiler Organize Sanayi Bölgesi Kastamonu'da hizmet veriyor.

Değerli milletvekilleri, dünya koronavirüs salgınıyla bir yıldır mücadele veriyor; dünya ekonomileri etkileniyor, sağlık sistemleri Türkiye dışında ciddi sıkıntılarla boğuşuyor. Bakınız, dünyanın 'gelişmiş' diye bilinen, tabir edilen ülkelerinin koronavirüs salgınıyla mücadelesinde düştükleri aciz durumu herkes gördü, milletimiz de gördü. Türkiye'de ise tam tersine, güçlü sağlık sistemimizle bu mücadeleyi en iyi şekilde hamdolsun ortaya koymaya devam ediyoruz. Bakınız Türkiye nereden nereye geldi.Türkiye'de AK Parti iktidarından önce ne vardı biliyor musunuz sağlık sisteminde?  İnsanlar, vatandaşlarımız başkasının sağlık karnesiyle tedavi olmak, ameliyat olmak zorunda bırakılıyordu. Böyle bir Türkiye'yi devraldık. Bugün, hamdolsun, vatandaşlarımızın yüzde 99'unu, neredeyse tamamını, yüzde 100'ünü kapsayan sosyal güvenlik sistemini, genel sağlık sigortası sistemini Türkiye'de uygulamaya devam ediyoruz. O ülkelerde binlerce dolarları veya özel sağlık sigortası olmadığı için insanlar sağlık hizmetinden mahrum kaldılar.

Ben sözlerimi noktalarken 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'muzun hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi ve aziz milletimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."