Sağlık İçin Spor ve Doğanın Önemi

Dağcı Rıdvan Şükür, Sağlıklı bir hayat için Spordan ve doğadan hiç bir zaman kopmamak gerektiğini söyledi.

  • 432
Sağlık İçin Spor ve Doğanın Önemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Doğada adım adım sağlığa yürümenin farkını hissetmek için yemyeşil ormanların içindeki patikaların çağrısına uymak gerektiğini, ayrıca doğa yürüyüşlerinin hayatımıza renk katacağını belirtti.

“Bu Günlerde Hayatınızı güzelleştirecek doğada bir yaz hikayesine hazır mısınız? ” sorusunu soran dağcı Rıdvan Şükür, doğa ile bağımızı sıkı tutmamız gerektiğini, şehrin karmaşasından bazı anlarda uzaklaşıp doğa içerisinde aktivite gerçekleştirmemizin bizleri huzurlu ve mutlu edeceğini, kendi hikayemizi yaşayabileceğimizi söyledi.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür,  yüzyıllar boyunca doğanın bir parçası olmuş insanımızın son yıllarda doğadan koparak, asli yürüme faaliyetini de yok dereceye indirdiğini, yürümeyen insanın hareketsizlik nedeniyle birçok sağlık sorunuyla baş başa kaldığını söyledi.

Şükür, doğanın kendine has dünyasında doğal rahatlığı yaşarken mutlu olabileceğimizi belirtti, ayrıca doğada adım adım sağlığa yürüme şansımız varken, hareketsiz yaşam tarzını benimseyen toplumların karşı karşıya kaldığı sağlık sorunları diyabetik hastalıklar dışında bir kısım kanser çeşitlerinin olduğu ifade etti. Sağlıklı bir hayat için Spordan ve doğadan hiç bir zaman kopmamak gerektiğini söyledi.