Ayrık dişler için çözüm Bonding tedavisi

Hospitadent Diş Hastanesi Diş Hekimi Seber: "Bonding Yöntemi, estetik diş hekimliği konusunda yetkin olan bir kişi tarafından yapıldığında gayet doğal bir görünüm elde edebilirsiniz" dedi.

  • 2624
Ayrık dişler için çözüm Bonding tedavisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hospitadent Diş Hastanesi Diş hekimi Tankut Seber, dişlerde sigara ve kahve lekeleri, dişler arasındaki boşluklar gibi mevcut estetik problemlerin,"Bonding Yöntemi" ile tamamen ortadan kalktığına dikkati çekti.

Seber, yaptığı yazılı açıklamada "Bonding Yöntemi" sayesinde dişlerin estetik dolguyla uzatıp ya da aralıkları kapatılarak kişinin kendilerine özgü gülüşü tasarlayabildiğini aktardı.

Bonding Yöntemi'nin kompozit rezin maddesi kullanılarak, dişlerdeki kalıcı renk bozukluklarını gidermek, dişler arası boşlukları kapatmak ve dişlerde şekil değişikliği yapmak olduğunu dile getiren Seber, "Bonding Yöntemi, estetik diş hekimliği konusunda yetkin olan bir kişi tarafından yapıldığında gayet doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Dişlere ve diş etlerine hiçbir zararı olmayan tam aksine kişiye hem estetik hem fonksiyonel hem de ekonomik olarak katkı sağlayan Bonding Yöntemi sayesinde dişleri estetik dolgu vasıtasıyla uzatıp ya da aralıkları kapatarak kişinin kendilerine özgü gülüş tasarımını da yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Seber, hemen hemen bütün yaş gruplarına Bonding işleminin uygulanabileceğini anlattı. Bonding işlemi yapılırken, genellikle 1 seansın (15 dk-1 saat) yeterli olduğunu ve bu süre içinde işlem uygulanmadan önce çoğu zaman dişi uyuşturmaya gerek kalmadığını vurgulayan Seber, kullanılan malzemenin kalitesi ya da yapan hekimin el becerisi gibi faktörlerin Bonding uygulanan dişin ömrününü belirlediğini kaydetti.

Seber, bu sürenin yaklaşık olarak 5-10 yıl civarında olduğunu belirterek, dişe çok az bir müdahale ile yapılabildiği için ömrünü tamamlayan Bonding yerine ileride yeniden Bonding uygulamasının tekrarlanabileceğini aktardı.

Bonding yaptırdıktan sonra da çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Seber, "Kompozit rezin doğal diş kadar kuvvetli değildir. Bu nedenle dişlerimize nazik davranmalı,sert cisimleri (fındık, fıstık gibi) dişimizle kırmamalı, tırnak yeme kalem ısırma gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekmektedir. Bu dolguların uygulandığı dişlerin bakımı da doğal dişler ile aynıdır. Doğru fırçalama ve diş ipi kullanımı ile dolguların uygulandığı dişlerin temizliğini yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

AA