Cilt Yaşlanmalarına Lazer ile Tedavi

Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur, cilt yaşlanmalarına, çatlaklara karşı uygulanan 'Fraksiyonel Lazer' uygulamalarına ilişkin bilgi verdi.

  • 1102
Cilt Yaşlanmalarına Lazer ile Tedavi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öznur, lazerin cilt lekeleri, kırışıklık ve sarkmaları için; tüm yüz bölgesine, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabileceğini belirterek, "Sivilce, yanık izleri ve çatlaklar için; lezyonların olduğu bölgelerde lezyonun üstüne uygulanır.Yaşlılık izlerinin giderilmesi, cilt gençleştirme amaçlı olarak, tüm yüz, boyun dekolte ve eller üstüne uygulamalar yapılır" dedi.

Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur, cilt yaşlanmalarına, çatlaklara karşı uygulanan 'Fraksiyonel Lazer' uygulamalarını anlattı. Özellikle kadınların en çok takip ettiği uygulamaların başında yer alan lazer tedavileri ile cilt yaşlanmalarını geciktirmek ve ciltte oluşan çatlakları azaltmanın mümkün. Güvenilir ve yüksek etkinliği olan dermatoloji alanında bir çok tedavi olanağı sunan fraksiyonel lazerin uygulama alanlarını Acıbadem Ankara Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Bahar Öznur anlatıyor.

GENETİK FAKTÖRLER, STRES, GÜNEŞ IŞIĞI CİLDİ YAŞLANDIRIYOR

Genetik faktörler, stres, güneş, uykusuzluk, çalışma koşulları ve beslenme alışkanlıkları gibi etkenlerden dolayı cilt yaşlandığını belirten Öznur, "Buna karşın cilt kendisini sürekli yenileyerek yaşlanmanın etkilerini onarmaktadır. Ancak belli bir yaştan sonra hücrelerde yapılan onarım oranı yavaşlar. Cildin kollajen üretimi düşer, cildin destek tabakasını oluşturan bağ dokusundaki elastik liflerin kaybolması ile de cilt gevşemesine bağlı sarkmalar, kırışıklıklar, güneş lekeleri, cildin giderek incelmesi gibi yaşlanma belirtileri ortaya çıkar" diye konuştu.

YAŞLILIĞA BAĞLI DERİ İNCELMELERİ DÜZELTİLEBİLİYOR

Fraksiyonel lazer tedavisi ile ciltte kollajen üretiminin artığını belirten Öznur, "Cilt elastikiyeti artar, cilt sarkmaları, kırışıklık ve çökmeler iyileştirilir. Uygulama sonrasında cilt daha canlı, parlak, elastikiyeti artmış görünüme kavuşur. Yaşlılığa bağlı meydana gelen ince kırışıklıklar, yüzde sarkmalar, açık koyu kahverengi cilt lekeleri, cildin solgun cansız görünümü fraksiyonlel lazer uygulaması ile kısa sürede düzeltilebilmektedir. Cilde lazer uygulamasının hemen ardından ciltte canlı, parlak, genç cilt görünümü ortaya çıkar, lazer uygulamasının düzenli olarak yapılması ile cildin bu sağlıklı görünümü çok uzun süreler devam ettirilebilir" dedi.

DOĞUM SONRASI ÇATLAKLARA UYGULANABİLİR

Özellikle çatlaklarda, sivilce izleri, yanık izleri, ameliyat izleri, jilet izlerinin tedavisinde, el, yüz ve boyun gençleştirme tedavisinde, cilt kırışıklık ve lekelerinin tedavisinde ayrıca viral siğillerin tedavisinde son derece etkin bir yöntem olduğuna dikkati çeken Öznur, fraksiyonel lazer uygulamasının doğum sonrası ve kilo alıp verme sonrası gelişen cilt çatlakları tedavisinde seanslar şeklinde uygulandığını ve tedavinin ayda bir ortalama 3-5 seans sürdüğünü ifade etti.

Ciltte; hamilelik, güneş, hormonlar, yaşlılık sebebi ile oluşan cilt lekelerinde her uygulamada azalma ve ciltte parlaklık olduğunu belirten Öznur, bu lazer uygulamasının yapılabileceği bölgelerle ilgili bilgi verdi. Öznur, "Fraksiyonel lazer uygulaması vücudun hemen her tarafına yapılabilmektedir. Cilt lekeleri, kırışıklık ve sarkmaları için; tüm yüz bölgesine, boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilir. Sivilce, yanık izleri ve çatlaklar için; lezyonların olduğu bölgelerde lezyonun üstüne uygulanır.Yaşlılık izlerinin giderilmesi, cilt gençleştirme amaçlı olarak, tüm yüz , boyun dekolte ve eller üstüne uygulamalar yapılır" dedi.

3-5 SEANS İLE ÇATLAKLARDAN VE YAŞLANMAKTAN KURTULMAK MÜMKÜN

Taraması yapılan cilde fraksiyonel lazer uygulaması tek başına uygulanabileceğini kaydeden Öznur, "Diğer estetik amaçlı uygulamalarla birlikte kullanılabilen lazer yönteminde en etkili çözüm tek başına uygulandığında gözlemlenmektedir. Seanslar, cilt tipine ve deformasyonun geniş olduğu bölgeye göre değişse de 3-5 seansta çatlaklardan, sivilce ve yanık izlerinden kurtulmak mümkün. Kanser hastalarına ve hamilelere uygulanamayan lazer tedavisinde ağrı oranı çok düşüktür" açıklamasında bulundu.

(İHA)