Soğuk algınlığından korunma tavsiyeleri

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kış şartlarının etkisini giderek artması sonrasında alternatif tıp merkezleri olan aktarlar, soğuk algınlıkları karşısında korunma yöntemleri hakkında tüyolar verdi.

  • 706
Soğuk algınlığından korunma tavsiyeleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya’nın diplomalı aktarlarından İsa Bacaksız kış aylarına ve soğuk havalarda hastalıklardan korunma yolları ve hastalık anında yapılması gerekenler konusunda tavsiyeler verdi. İnsanların kış ayı ile birlikte bağışıklık sistemlerinde zayıflama olduğunu ifade eden Bacaksız, "Bundan dolayı asırladır kullanımda olan bitkileri ada çayı, ıhlamur gibi bitkileri kullanmaya devam ediyorlar. Bununla birlikte özellikle insanlara Tosya’nı meşhur karadut Pekmezini öneriyoruz. Karadut Pekmezi özellikle ilçenin köylerinde yaşayan vatandaşlarımız karadutları ağaçlardan toplayarak kaynatıp şırasını çıkarmasıyla yapıyorlar. Çok güçlü antioksidan içermesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle tercih edilen karadut pekmezinin bir diğer özelliğinin ise içerdiği maddeler sayesinde kalbi koruyucu olmasıdır" dedi.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden birisinin ıhlamur olduğunu söyleyen Aktar İsa Bacaksız, "Kış denildiği zaman her kes bunu bilir çocukluğumuzda sobanın veya tüpün üzerinde ıhlamur kaynardı. Kış ve soğuk denildiğinde hepimizin aklına ilk gelen zencefil ve ıhlamurdur. Ihlamur bizim buralarda yaprağıyla birlikte çiçeği tüketiliyor. Bir miktar kısık ateşte 20 veya 25 dakika kaynaması gerekir. Çünkü hafif bir kırmızımsı rengin oluşabilmesi için bu gerekli. Solunum yolu rahatsızlıklarında bal, zencefil, ıhlamur gibi gıda takviyesi her zaman iyi gelir. Bizler her zaman alternatif tıp olarak hizmet vermekteyiz. Her hangi bir rahatsızlık yaşayan vatandaşlarımız önce hastanelerimize ve doktorlara giderek muayene olmalıdır. Doktorların vermiş olduğu ilaçları kullanmaları gerekir. Bizler sadece vücut direncini artıran bitkisel tavsiyelerde bulunabiliriz" diye konuştu.