Türkiye'nin en iyi plastik cerrahlarının özellikleri nelerdir?

Türkiye'nin en iyi plastik cerrahı denilince ilk akla gelen doktorlardan biri Prof. Dr. Şükrü Yazar'dır.

  • 10872
Türkiye'nin en iyi plastik cerrahlarının özellikleri nelerdir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İnsanoğlu yüzyıllardan bu yana vücudunda olan fakat halen yüzleşme korkusuna sebep olan fiziksel kusurları gidermeye çare aramaktadır. Günümüzde "Daha güzel" görünebilmek adına plastik cerrahlara başvuruda bulunuluyor, çoğu zaman keyif dahilinde olmak üzere bıçak altına yatılıyor. Elde edilen bilgiler dahilinde kayıtlarda plastik cerrahinin Antik Çağlardan beri uygulandığı bilinmektedir.

Türkiye’de de eğitimini en iyi şekilde tamamlamış ve aldığı eğitim ile yetinmeyip sürekli olarak kendisini geliştirmekte olan plastik cerrahlar vardır ve bu niteliklere sahip plastik cerrahlar, işlerinde en iyileridir.

Türkiye’nin en iyi plastik cerrahı olarak görülen tüm doktorlardaki en önemli özellik kesinlikle el becerisidir. El becerisi yeteri kadar gelişmemiş, sadece aldığı bilgi dahilinde bir şeyler için kollarını sıvayan plastik cerrahlar maalesef ki hayal ettikleri konuma erişemeyebilirler. Çünkü yeni bir şeye imza atmak, yeni baştan yeni güzelliklere vesile olmak oldukça zordur. Bu zorluğu minimum düzeye indirebilmek için el becerisi gerekmektedir.

Plastik Cerrah Ne Yapar?

Halk arasında kısaca estetik cerrah, plastik cerrah unvanına sahip olabilmek için, bu unvanı kazanabilmek için öncelikli olarak lisenin ardından 6 yıl tıp fakültesi eğitimi almak gerekli olan bir husustur. Hemen ardından uzmanlık sınavına girerek, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kesinlikle kazanmak gerekmektedir. Uzmanlık eğitimi de 6 yıla yayılım göstermektedir. Kısaca söylemek gerekirse lise sonrasında 12 yıllık bir eğitim neticesinde estetik cerrah ve plastik cerrah olunabilmektedir. Plastik Cerrahın ne yaptığını başlıklar altında inceleyerek akıllarda cevapsız kalan soruları açıklığa kavuşturmakta büyük yarar olacaktır.

Baş, boyun bölgesi, kıkırdak ve kemik yapısına ait hastalıklar:

Tümörler, doğumsal yahut sonradan oluşmuş olan deformeler (dudak ve damak yarıkları, burun kaybı, yüz kırıkları vs.)
Bu bölgelere ait estetik sıkıntılar: Burun estetiği, kulak estetiği, yüz estetiği, saç ekimi, botoks, dudak dolgusu vs.

Gövde Bölgesi deri, yağ dokusuna ait hastalıklar:

Tümörler, doğumsal ya da olumsuz dış etkenler sonucunda oluşan deformeler (meme olmaması, yanık vs.) 
Bu bölgeye ait estetik sıkıntılar: (meme küçüklüğü ya da büyüklüğü, meme sarkması, karın sarkması, yağlanması, erkeklerde hormonsal bozukluklardan dolayı meme büyümesi vs.)

Kol ve bacaklara ait hastalıklar: 
Deri, yumuşak doku tümörleri; sinir, kas, kiriş yaralanmaları ve doğumsal problemler, yanıklar, 
Bu bölgeye ait estetik sıkıntılar: Bacak estetiği, kolda yağlanma, kolda sarkma vs.

Türkiye’de En İyi Plastik Cerrah Kim?

Günümüzde bilgilere ulaşmak ve istenen şekilde bilgilenmek ne kadar kolay ise, yanlış bilgilenmek de buna paralel olarak o kadar da kolaydır. Örnek verecek olursak, isminin hemen başına plastik cerrah kalıbını yerleştirip her türlü estetik ve plastik cerrahi girişimi yaptığını iddia eden çok fazla bilinçsiz, duyarsız doktor mevcuttur. Üstelik yalnızca alanında uzmanlık bilgisi olmayan doktorları bırakın, sağlık personelleri dahi bu kalıbı isimlerinin yanına yerleştirmektedir. Bu kişiler, bilgi havuzunda kendilerine rahatlık ile yer bulabilmektedir. Reklamlarını da rahat bir şekilde yapabilmektedirler. Bu gibi insanların hayatları ile oynama girişiminde bulunan insanlara nasıl dur denilebilir, bilinmemektedir. Sayıları o kadar fazla ki, artık insanlar iyi- kötü cerrah ayırdını maalesef ki yapamamaktadır ve seçimlerinin kurbanı olmaktadır.

Her ne kadar plastik cerrah olduğunu iddia eden fakat bu iddianın altında ezilmekte olan insan sayısı oldukça fazla olsa da alanında uzmanlaşmış, en iyi plastik cerrahlar da bulunmaktadır. Türkiye’nin en iyi plastik cerrahı denilince ilk akla gelen doktorlardan biri olan Prof. Dr. Şükrü YAZAR, boş iddialarda bulunmayan ve uluslararası alanda büyük rekonstrüktif cerrahi operasyon öncesi planlamasıyla ve ameliyatlarıyla özellikle de ► meme onarımı uygulamalarında büyük başarıları olan bir cerrahtır.

Ne olursa olsun tıp dünyasında plastik cerrahi işlemleri yaptırmadan evvel iyi bir araştırma yapılmalıdır. Araştırma yapılan doktorların hasta hikayeleri takip edilmeli ve sonu mutlu biten tedavi referansları irdelenmelidir. Tecrübesini ameliyat ve uygulamalarına yansıtan, kaliteli sağlık ekibine, ekipmana ve ameliyat odasına sahip plastik cerrahlardan yana tercihinizi yapmalısınız. Aksi halde tercihiniz sizi mutsuz yarınlara itebilir.

En İyi Plastik Cerrahların Ortak Özellikleri

En iyi plastik cerrahların ortak özelliklerinin başında kesinlikle iyi bir eğitim gelmektedir. İyi bir eğitim almayan plastik cerrahın işinde kötü olma ihtimali oldukça yüksektir. Yapılacak olan işlemlere en iyi şekilde hakim olmalıdır iyi bir plastik cerrah.

En iyi plastik cerrahlarda bulunan bir diğer ortak özellik ise kesinlikle gelişime ve yeniliğe açık, aç olmaktır. Kendisini geliştirmeyen, yeni bir şeyler öğrenmeye yeltenmeyen plastik cerrah; sürekli olarak yerinde sayacaktır ve zaman ilerledikçe de yavaş yavaş işinde gerileyecektir. Kısacası en iyi plastik cerrahların buluştukları ortak nokta doyumsuz olmaktır. Kendisini tamamlanmış sayan, her şeyi bildiğine kendisini inandırmış olan bir plastik cerrah, zamanın ilerleyişine ayak uyduramaz olacaktır.

En iyi plastik cerrahlarda bulunan bir ortak özelliğe daha değinecek olursak, bu kesinlikle iyi bir dinleyici olmaktır. Plastik cerrah, müşterisini iyi bir şekilde dinleyerek hislerine kadar inebilmeli, gerektiği vakit korkusunu dindirebilmelidir. Plastik cerrah, kendisi de cesur olmalıdır ki cesaretini müşterisine aşılayabilmelidir. Cesareti kırık olan ve iyi bir dinleyici olmayan bir plastik cerrah, müşterisine memnun olmayacağı bir görüntü sunacaktır.

Tanıtım yazısıdır