'Sarıyer martıları moral verdi'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Sarıyer martıları moral verdi' dedi.

  • 3744
'Sarıyer martıları moral verdi'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Sarıyer'le karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Sarıyer'i 4-1 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Sezonun ikinci yarısına takviyeli bir KSK ile başladık. İlk kez de bu sene bir maçta 4 gol attık.

Bu fark kimseyi aldatmasın! Devre arası kampının faydaları, yeni transferlerin çok iyi olması gibi düşünülse de gerçek öyle değil.

Maçın başlarında gayet yavaş, takımlar birbirini kollar halde ve riske girmemek için de geri ve yan top paslaşmaları ile heyecansız devam ediyordu.

Ta ki 10 dakikaya kadar. Bu dakikada Sarıyer üzerimize gelmiş, kaptırdıkları bir top bizim kontratakımız olmuştu. Sol kanattan ani gelişen atağımızda Abdulaziz’in ortası kale önündeki tecrübeli Ergin Keleş’in vuruşu ile golümüzü kazandık.

Sevinç fazla sürmedi. 16. dakikada atak yapan Sarıyer, sol kanattan, yerden yaptıkları ortaya gelişine şık bir vuruşla golü kazandılar ve beraberliği sağladılar.

İlk devre böyle bitecek derken, ilk yarının uzatmalarında yeni transfer Burak Çalık kale önünde akıllı ve basit vuruşla galibiyete taşıyan golümüzü attı.

İkinci yarı daha agresif, mücadeleci geçti. Sarıyer bizim takıma göre daha derli toplu görünüyor, ataklarda birbirlerine yardımcı olup çoğalıyorlardı. Maçın tamamında skor ne olursa olsun, hücuma dönük oynadılar.

Bizim eksiğimiz halen devam ediyor, çoğalamıyoruz, hücumda destek vermede gecikiyoruz.

Bugün gerçekten şans bizden yanaydı diyebiliriz. 57. dakikada Abdulaziz’in attığı gol kalecinin gözüne güneş vurması nedeniyle müdahale edemedi. Gol olacak sertlikte ve zor yere giden bir top değildi. Bu gol bizi rahatlattı ama Sarıyer buna rağmen devamlı gol aradı. Skorun rahatlığı ile daha güvenli oynuyorduk. Bu arada kalemiz önünde birkaç tehlikeli pozisyonları yakalasalar da son vuruşları kötü olduğundan golle sonuçlanmadı.

Skoru Sarıyer kendisi belirledi. Ceza alanına yakın yerde Ergin Keleş’e kaptırdıkları topu kalelerinde gol olarak gördüler, bu da maçın skorunu belirleyen gol oldu. GMG KSK 4- SARIYER 1.

Takımımıza genel bir parantez açalım. Devre arası kampının faydaları elbette olmuş. Daha dirençli ve benim her maçta üzerine basarak söylediğim ‘Kondisyon’ sorunu yok görünmektedir. Ne yazık ki halen bir takım oyun düzenimiz oluşmamış. Bir türlü hücumda çoğalıp baskı kuramıyoruz. Şiddetle hava toplarına da hakim bir santrafor eksikliği görülüyor.

Yeni oyunculardan 29 forma numaralı Yusuf Talum, 89 forma numaralı Yiğitali Bayrak ve 35 forma numaralı Emre Can Coşkun ilerisi için ümit verdiler.

24 numaralı Burak Çalık yetersiz göründü.

Ümit hocanın elinde patlamaya hazır bomba gibi duran Mustafa Alptekin Çaylı’dan yeteri kadar faydalanmayışını da anlamak zor. Her maç bir tecrübe olacağı için yetenekleri çok olan bu oyuncumuzdan daha çok yararlanmalıyız.

Skora bakıp aldanmayalım. Öyle ahım şahım bir güçlü takım olduğu söylenemez. Şimdi sıra takım oyununu en iyi şekilde oynayabilmekte.

Halen, her sonuca açık bir takımız. Hedefimiz ilk altı ise daha çok çalışıp, daha çok mücadele etmeliyiz."