Satıoğlu, Şehitler Derneğinde Güven Tazeledi

Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu, tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

  • 629
Satıoğlu, Şehitler Derneğinde Güven Tazeledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kuruluna, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Emekli Albay Ali Cesuroğlu, şehit aileri, gaziler ve aileleri katıldı.

Genel kurulda konuşan Vali Şehmus Günaydın, “Devletimizin gerek şehit yakınlarımız için gerek gazilerimiz için çok önemli çalışmaları var ve her zamanda bu çalışmaların günün koşullarına uygun olarak yenilenmesi çalışmaları devam ediyor. Çünkü her konuşmamda ifade ediyorum, sizin bu ülke için yaptıklarınız karşısında bizim yaptıklarımız yani okyanusta bir nokta bile değildir. Bu nedenle size ne yapılıyorsa helali hoş olsun, bundan sonrada yapılacakları sonuna kadar hak ediyorsunuz. Hiç endişeniz olmasın devletimizin imkanları ölçüsünde mutlaka ve mutlaka bütün taleplerini yerine getirilecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Sizlerin, başımızın üstünde yeriniz var” diyen Vali Günaydın, davet edilmeleri durumunda seve seve misafirliğe gidebileceklerini ve aynı şekilde misafirliğe de her zaman beklediklerini ifade ederek, “Hiçbir zamanda buna üşenmeyiz, erinmeyiz, bu bir kenara not edin, istediğiniz zaman arayıp davet edebilirsiniz, sizde gelin lütfen. Gelen arkadaşlarımız oluyor, gelmeyenler içinde imkan bulduğunuzda gelirseniz ziyadesiyle sevindirirsiniz” diye konuştu.

Yeni projeler ve fikirler olması durumunda buna her zaman açık olduklarını ve hayata geçirilmesi noktasında ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirten Vali Günaydın, “Az önce aramızda konuştuk bir meyve bahçesi olabilir, cevizlik olabilir, bu derneklerimize sürekli gelir getirecek faaliyetleri de araştırıyoruz. Çünkü gerçekten çok güzel faaliyetler yapıyorsunuz. Bunun içinde ekonomik güce ihtiyacınız olduğunu biliyorum, bunu biraz daha artırmak için bizlerde her zaman için katkı vermeye hazırız. Bu sene Çanakkale Zaferinin bu sene 100. yıldönümü. Ben, Çanakkale’de şehit olan şehitlerimizi de huzurlarınızda rahmetle, saygıyla anıyorum. Kastamonu Vilayetimiz, Çanakkale Savaşında en çok şehit veren vilayetlerin başında geliyor. Benim size bir sözüm vardı unutmadım, bu sene Çanakkale Zaferinin 100. Yılı olduğu için çok yoğun programlar var, biz şöyle bir çalışma içerisindeyiz. Bunu da ilk defa buradan ifade edeyim. Çanakkale’de şehit olan şehit sayımız kadar Kastamonulu olarak bu sene Çanakkale’yi ziyaret etmek istiyoruz hep beraber. Allah nasip ederse bu çalışmayı sürdürüp, sonlandırıp sizlerle beraber Çanakkale’de bu ülke için canlarını seve seve veren şehitlerimizi hep beraber o kadar sayı ile ziyaret etmek istiyoruz. Hep beraber bu projeyi gerçekleştirdiğimizde inşallah Kastamonu olarak ta önemli bir projenin sizlerle beraber mutlu ve başarılı bir şekilde sonuçlandıracağız” şeklinde konuştu.

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, şöyle konuştu: “Eğer bugün burada böyle özgürce birlik beraberlik içerisinde bu yaşantımızı devam ettiriyorsak bunda en büyük emeği olan kişiler sizlersiniz ve şu anda şehit olmuş insanlarımız, ahirete intikal etmiş gazilerimiz, hayatta olan gazilerimiz, ben öncelikle sizin cefakarca, vefakarca, kahramanca yaptığınız hizmetlerden dolayı size çok teşekkür ediyorum. Ben Olağan Genel Kurulun hem gazilerimize, dul ve yetimlerimize, şehit ailelerimize hayırlı olması temennisi ile hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da, şunları söyledi: “Ebediyete intikal etmiş gazilerimize, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, sizlere çok söyleyecek bir sözümüz yoktur. Çünkü bizler için, millet için, bu vatan için, bu bayrak için ve inandığımız değerler için canını veren insanlarımıza bu milletin söyleyeceği sadece hürmettir, saygıdır başka hiç bir şey söyleyemeyiz. Sizlerin önünde eğilmek için buraya çıkıyoruz, sizler önünde eğilecek insanlarsınız çünkü sizin yakınlarınız bu millet için canlarını feda ettiler. Milletimiz sizi hiçbir zaman unutmaz ve sizlere hiçbir zaman vefasızlık yapmaz. Bu millet kadirşinastır. Bizler sadece sizlere borçlu insanlarız. Hepinize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyorum, şehitlerimize tekrardan Allahtan rahmet diliyoruz”

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kastamonu Şube Başkanı Berat Satıoğlu ise, şunları kaydetti: “30 Haziran 2012 tarihinde aldığımız sorumlulukla ilk genel kuruldan sonra çalışmalarımıza yönetim kurulumuzla beraber başladık. Şehitlerimizin bize emanet olan şehit ailelerimize ve kahraman gazilerimize onların aziz hatıralarını yaşatmak, onların o evlat acısını bir nebze olsun dindirmek amacıyla kurulduk. Bizim maddi bir kaynağımız yok, ilk kurulduğumuzdan bugüne kadar bize yardımını esirgemeyen Belediye Başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum”

Konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimde mevcut başkan Berat Satıoğlu, güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

Genel Kurulda, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, protokol üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)